Yeni Zelanda ve Avustralya'ya 'sonik kuyu'dan selam gönderdiler

Yeni Zelanda ve Avustralya'ya 'sonik kuyu'dan selam gönderdiler
Avustralyalı sanatçı Giddy'nin "Sonik Kuyular Projesi" kapsamında, benzerleri Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington ve Avustralya'nın Sidney kentinde de kurulan Çanakkale'deki kuyunun açılışı yapıldı

ÇANAKKALE (AA) - Avustralyalı sanatçı Allan Giddy'nin "Sonik Kuyular Projesi" kapsamında, benzerleri Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington ve Avustralya'nın Sidney kentinde de kurulan Çanakkale'deki kuyunun açılışı yapıldı.

Giddy, İskele Meydanı'nda kurulan, içine yerleştirilen internet erişimi ile binlerce kilometre uzaklıktaki kentlerde yaşayanların birbirlerine seslerini eş zamanlı duyurabileceği sistemin açılışında yaptığı konuşmada, bu kuyulardan konuşulduğu zaman Avustralya ve Yeni Zelanda'dan da ses alınabildiğini söyledi.

Kuyunun benzerlerinin Wellington ve Sidney'de de bulunduğunu belirten Giddy, üç ülke arasında iletişim kurmayı amaçladıklarını anlatarak, şöyle dedi:

"Bunun benzeri olan bir sanat eseri bulunduğunu düşünmüyorum. Benzersiz bir çalışma olduğuna inanıyorum. Bu üç kuyu sayesinde, üç ülkenin dostluğu yeniden hayat buluyor. Aslında burada Atatürk'ün sözlerini düşünmemiz gerekiyor. Aslında savaşla başlayan bir durum, Atatürk'ün sözleri sayesinde şu anda barışa dönüşmüş bulunuyor. Atatürk'ün sözlerinden yola çıkarak, Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye arasındaki dostluğu tüm dünyanın sağlaması gerekiyor."

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da kuyunun başına gelerek, Yeni Zelanda'daki kuyunun önündeki Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Damla Yeşim Say, Wellington Belediye Başkanı Celia Wade Brown ile konuştu.

Muhabir: Burak Akay

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.