Yeni Zelanda'da şafak ayini düzenlendi

Yeni Zelanda'da şafak ayini düzenlendi
Çanakkale Savaşları’nın 101. yıl dönümünde düzenlenen ayine on binlerce kişi katıldı

MELBOURNE (AA) – Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’da, Çanakkale Savaşları’nın 101. yıl dönümünde düzenlenen şafak ayinine on binlerce kişi katıldı.

Radio New Zealand'a göre, on binlerce Yeni Zelandalı, Birinci Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşları’nda kaybettikleri atalarını anmak için Wellington Ulusal Savaş Anıtı’nda düzenlenen ayine katıldı.

Yeni Zelanda Başbakanı John Key, ayinde yaptığı konuşmada, "Birinci Dünya Savaşı, ulusumuzun ortak değerlerini şekillendirmeye katkıda bulundu. Özellikle Avustralya ve diğer ülkelerle aramızdaki bağları sağlamlaştırdı.’’ dedi.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Avustralya ve Yeni Zelanda ordusu (ANZAC), 25 Nisan 1915'te Gelibolu’ya saldırı düzenlemişti. Yaşanan şiddetli çarpışmaların ardından Osmanlı ordusu karşısında bozguna uğrayan Avustralya ve Yeni Zelanda ordusu, 10 binden fazla kayıp vermiş ve geri çekilmek zorunda kalmıştı. Avustralya ve Yeni Zelanda'da her yıl 25 Nisan, Anzak Günü (ANZAC DAY) olarak anılıyor.​

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.