Yeni Zelanda'dan Afrika Ve Yemen'e Yardım

Yeni Zelanda'dan Afrika Ve Yemen'e Yardım
Dışişleri Bakanı McCully, Afrika ve Yemen'de kıtlık yaşanan bölgelere 3 milyon dolarlık yardımda bulunacaklarını duyurdu

MELBOURNE (AA) - Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully, ülkesinin Afrika ve Yemen'de yaşanan kıtlığın giderilmesine yönelik çalışmalara destek için 3 milyon dolarlık acil yardımda bulunacağını açıkladı.

McCully, Afrika ve Yemen'e yapacakları 3 milyon dolarlık acil yardımı Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

Bakan McCully, yardımı ihtiyaç sahiplerine Dünya Gıda Programı, Uluslararası Kızıl Haç Komitesi ve Yeni Zelandalı yardım kuruluşları aracılığıyla ulaştıracaklarını belirtti.

Kıtlık yaşanan bölgelerin bazılarında kuraklık, çatışma ve güvensizliklerin ciddi bir insani durumu ortaya çıkardığını vurgulayan McCully, "Afrika'nın Büyük Boynuzu, Nijerya ve Yemen'de halen 20 milyondan fazla insan kıtlık koşullarında ya da şiddetli gıda sıkıntısı ile karşılaşmaktadır." ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) bu ay başında yaptıkları açıklamalarda, Güney Sudan, Somali, Yemen ve Nijerya'da 20 milyondan fazla kişinin açlık tehdidi yaşadığını duyurmuş, felaketin önüne geçilebilmek için 4,4 milyar dolara ihtiyaç olduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.