Yeni Zelanda'dan Meksika'ya Yardım Teklif

Yeni Zelanda'dan Meksika'ya Yardım Teklif
Dışişleri Bakanı Brownlee:- "Meksikalı yetkililer, uluslararası yardım talep etmese de Yeni Zelanda, herhangi bir uluslararası çabayı desteklemek için hazırdır"

MELBOURNE (AA) - Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Gerry Brownlee, 2 gün önce 7,1 büyüklüğündeki depremde 225 kişinin yaşamını yitirdiği Meksika'ya yardım önerisinde bulunarak "Meksikalı yetkililer uluslararası yardım talep etmese de Yeni Zelanda, herhangi bir uluslararası çabayı desteklemek için hazırdır." ifadesini kullandı.

BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere ABD’de bulunan Brownlee, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Brownlee, Dışişleri Bakanlığının resmi sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Zelanda hükümeti ve halkı adına Meksika halkı ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaşmak istediğini belirtti. Brownlee, "Düşüncelerimiz depremden etkilenenlerle, sevdiklerini kaybedenlerle beraber." ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda'nın depremden kaynaklanan tahribatı iyi bildiğini vurgulayan Bakan Brownlee, "Meksikalı yetkililer uluslararası yardım talep etmese de Yeni Zelanda, herhangi bir uluslararası çabayı desteklemek için hazırdır." ifadesine yer verdi.

Meksika'da yaşayan Yeni Zelandalılar arasında depremden etkilenen bulunmadığını belirten Brownlee, başkent Meksiko'daki Yeni Zelanda Büyükelçiliğinin gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.