Yeni Zelanda'dan Sri Lanka'ya Yardım

Yeni Zelanda'dan Sri Lanka'ya Yardım
Dışişleri Bakanı Brownlee, sel ve toprak kayması felaketlerinde 169 kişinin yaşamını yitirdiği Sri Lanka'ya 200 bin dolar acil yardımda bulunacaklarını açıkladı

MELBOURNE (AA) - Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Gerry Brownlee, geçen hafta cuma günü yaşanan sel ve toprak kaymalarında 169 kişinin hayatını kaybettiği Güney Asya ülkesi Sri Lanka'ya 200 bin dolar acil yardımda bulunacaklarını duyurdu.

Brownlee, Dışişleri Bakanlığının resmi internet sayfasından yayınlanan yazılı açıklamasında, Yeni Zelanda hükümetinin yapacağı 200 bin dolarlık yardımın acil kurtarma çalışmalarında kullanılacağını bildirdi.

Sri Lanka'da yaklaşık 500 bin insanın etkilendiği felakette ölenlerin yanı sıra çok sayıda kişinin de kayıp olduğunu belirten Brownlee, yardımların Sri Lanka Kızılhaçı üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını aktardı.

Yeni Zelanda'nın bu zor günlerinde Sri Lanka halkını desteklediğini vurgulayan Brownlee açıklamasında, "Önümüzdeki günlerde daha yoğun muson yağmurları olacağını gösteren hava tahminleri var. Sri Lanka'daki durumu takip etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.