Yeniden Belde Oldu, Belediye İçin Kayyum Atanacak

Yeniden Belde Oldu, Belediye İçin Kayyum Atanacak
AK Parti Kütahya Milletvekili Tan:- "(Köye dönüştürülen Simav ilçesine bağlı Kuşu'nun yeniden belde statüsü kazanması) Kütahya Valiliğimiz, yasa gereği Kuşu Belediyesi için kayyum ataması yapacak"

KÜTAHYA (AA) - Yapılan yasal düzenleme ile 2014 yılında beldeyken köye dönüştürülen, bunun üzerine hukuk mücadelesi başlatan yöre sakinlerinin, o tarihten sonraki seçimlerde sandık başına gitmediği Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu'nun eski statüsüne kavuşması sonrası belediye için çalışmalara başlandı.

Beldeyi ziyaret eden AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, yasa değişikliğinden dolayı beldeden köye dönüştürülen Kuşu'nun, vatandaşların verdiği hukuk mücadelesinin ardından geçen ay yeniden belde statüsü kazandığını hatırlattı.

Bu gelişmenin ardından, Kütahya Valiliğinin belediyeye kayyum atayacağını bildiren Tan, "Kuşu'da yaşanan bir hukuk mücadelesiydi ve sizler bu mücadeleyi kazanan taraf oldunuz. Kütahya Valiliğimiz, yasa gereği Kuşu Belediyesi için kayyum ataması yapacak. Bu karar, birlik ve beraberlik içinde uzun zamandır halkın verdiği mücadelenin eseridir." dedi.

Seçmen kütüğüne bin 364 kişinin kayıtlı bulunduğu Kuşu, 30 Mart 2014'te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne kadar belde statüsündeydi. Bu seçim öncesi yapılan düzenleme gereği belde statüsü iptal edilen Kuşu, 31 Mart 2014 itibarıyla köye dönüştürüldü. Buna tepki göstererek 30 Mart 2014'te sandığa gitmeyen seçmenler, aynı tavrı 1 Haziran 2014'te tekrarlanan muhtarlık ve ihtiyar heyeti, 10 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanı ve 7 Haziran ile 1 Kasım'da yapılan genel seçimlerde de sürdürmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.