"Yeniden Yapılandırmalarda Ödeme Tarihleri Birleştirilsin" Önerisi

"Yeniden Yapılandırmalarda Ödeme Tarihleri Birleştirilsin" Önerisi
TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Yapılandırma kanunlarının başvuru ve taksit ödeme tarihleri karışıklığa neden olabilir ve esnaf bu karışıklıkta yapılandırma hakkını kaybedebilir. 6736 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanıyla 7020 sayılı Kanundan d

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yapılandırma kanunlarının başvuru ve taksit ödeme tarihlerinin karışıklığa neden olabileceğini ve esnafın bu karışıklıkta yapılandırma hakkını kaybedebileceğini belirterek, "6736 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanı ile 7020 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanı 31 Temmuz olarak birleştirilmeli. Böyle bir uygulama hem yanlışlıkla yapılandırma iptallerini önler hem de ekonominin canlanmasına bir katkı sağlamış olur." ifadelerini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların 31 Mart 2017'den önceki borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girdiğini anımsattı. Söz konusu düzenlemede başvuruların 30 Haziran'da, ilk taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona ereceğini belirten Palandöken, daha önce yapılandırma başvurusunda bulunmayan esnafın bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Daha önce borçlarını yapılandıranların yeni düzenlemeden yararlanamayacağını hatırlatan Palandöken, "6736 sayılı Kanundan yararlanarak borçlarını yapılandıranların ilk iki taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. 31 Mayıs itibarıyla borçlarının ilk iki taksitini ödemeyenlerin yapılandırması iptal edilecek. Yapılandırma kanunlarının başvuru ve taksit ödeme tarihleri karışıklığa neden olabilir ve esnaf bu karışıklıkta yapılandırma hakkını kaybedebilir. 6736 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanı ile 7020 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanı 31 Temmuz olarak birleştirilmeli. Böyle bir uygulama hem yanlışlıkla yapılandırma iptallerini önler hem de ekonominin canlanmasına bir katkı sağlamış olur. En önemlisi KOSGEB'e kredi için başvuran ve halen bekleyen esnaf bu uzatmadan yararlanır ve devlette alacağını tahsil etmiş olur." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.