Yenikapı'da Milli Birliğimizi Ve Beraberliğimizi Haykıracağız

Yenikapı'da Milli Birliğimizi Ve Beraberliğimizi Haykıracağız
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da yapılacak mitinge katılacağının açıklanmasına ilişkin, "İnşallah el ele, hep beraber Yenikapı Meydanı'nda milli birliğimizi ve beraberliğimizi haykıracağız." dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Ordu Valiliği ve Ünye Elele Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan “Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere” projesinin kapanış programına katıldı.

Ünye Ticaret Borsasında gerçekleştirilen törende konuşan Kurtulmuş, derneğin düzenlediği projenin 400 gence ulaşmasının ve güzel bir sonuç alınmasının takdire şayan olduğunu söyledi.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin bu topraklarda gördüğü en ağır ihanetlerden birisini, 15 Temmuz akşamında yaşadığını dile getirdi.

Aziz milletin cesaretiyle, bu topraklarda gösterdiği en büyük kahramanlık destanlarından birisini de 15 Temmuz akşamında gösterdiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Bir tarafı darbeciler, hainler için son derece karanlık, diğer tarafı ise milletimizin tamamı için son derece aydınlık olan bir geceyi yaşadık." ifadesini kullandı.

15 Temmuz gecesini Çankaya Köşkü’nde geçirdiğini anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Tankların gelip Çankaya’nın önünden döndüğü, yukarıdaki kapıda tank atışları yaptığı, üstümüzden uçakların, helikopterlerin geçtiği, helikopterlerin inmek için çalıştığı, üstümüzden alçak uçuş yapan uçakların Meclis’i bombaladığı karanlık bir geceyi yaşadık. O gecenin en koyu halinde bile hep şunları söyledik; 'Çok karanlık bir gece yaşıyoruz ama yarın sabah Türkiye aydınlık bir güne doğacaktır.' Çok şükür Türkiye, cesur bir milletin kahramanlık destanıyla 3-5 çapulcunun, asker üniforması içerisindeki eşkıyanın, kökü dışarıya bağlı birtakım çetelerin Türkiye’ye yaşattığı bu hain gecenin sabahında yeniden aydınlığa doğdu.”

Darbeci hainlerin, darbeci müsveddelerinin ve arkalarındaki güçlerin Türkiye’de ne yapmak istedilerse tam tersinin yaşandığının altını çizen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Bunlar Türkiye’de sadece karışıklık, iç savaş değil, istediler ki Türkiye’de siyaset de tamamen ortadan kalksın, toplum bütünüyle birbirine düşman hale gelsin istediler. ‘Her şerden bir hayır doğar’ derler ya, inşallah bu şerden büyük hayırlar doğuyor. Örnek olarak, siyasetin birbiri ile kavgalı dili, siyasette birlik, dayanışma, işbirliği diline, birbiriyle el ele tutuşmak zeminine oturmuştur. Çünkü artık herkes gördü ki demokrasi ortadan kalktığı zaman A partisinin, B partisinin, C partisinin hiçbir önemi yoktur. Demokrasi ortadan kalktığı zaman bütün partilere ve bütün partilerin mensuplarına Türkiye’yi bir zindan haline getirirler.

Geçmişte bunu yaşadığımız gibi bu darbe teşebbüsüyle de bunu çok açık bir şekilde gördük. Onlar, 'iyice siyaset birbiriyle kavgalı hale gelsin' diye bu işleri yaptılar. Allah’a çok şükür şimdi siyaset el ele, kol kola ortak bir hedefe doğru yürüyor. İnşallah 7 Ağustos Pazar günü, Yenikapı’daki mitinge AK Parti, MHP ve CHP katılacak. Sayın Bahçeli katılacağını daha önce ifade etmişti, Sayın Kılıçdaroğlu da katılacağını bilahare ifade etti. Sayın Kılıçdaroğlu’na da çok teşekkür ediyoruz. Doğrusu buydu. İnşallah el ele, hep beraber Yenikapı Meydanı’nda milli birliğimizi ve beraberliğimizi haykıracağız. Böylece Türkiye’nin düşmanları korkacağı gibi Türkiye’nin dostları, bu aziz millet de sevinecek. İnşallah bundan sonra siyaset dili, rekabet dili üzerinden işleyecek. Birbirimizle siyasi partiler olarak rekabet edeceğiz ama birbirimizle milli meselelerde, milli duruş gerektiren hususlarda hep beraber yan yana durarak bu ülkenin insanının hakkını koruyacağız, bu bayrağın onurunu koruyacağız. Yenikapı Meydanı, 7 Ağustos 2016’da, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünü tamamen ters çeviren milletin ağır bir tokadı olacak ve darbeciler bu yedikleri tokadı hayatları boyunca unutamayacaklar."

Muhabir:Ali Kemal Akan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.