Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Oluşturulacak

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Oluşturulacak
Kamu ve hazine taşınmazları ile özel mülkiyete konu taşınmazlarda büyük ölçekli yenilenebilir enerji kaynak alanları (YEKA) oluşturulacak

ANKARA (AA) - Kamu ve hazine taşınmazları ile özel mülkiyete konu taşınmazlarda büyük ölçekli yenilenebilir enerji kaynak alanları (YEKA) oluşturulacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının "Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmelik çerçevesinde kamu ve hazine taşınmazları ile özel mülkiyete konu taşınmazlarda büyük ölçekli yenilenebilir enerji kaynak alanları (YEKA) oluşturularak, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması sağlanacak. Ayrıca bu alanların yatırımcılara tahsisiyle yatırımların hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretim tesislerinde kullanılan ileri teknoloji içeren aksamın yurt içinde üretilmesi ya da yurt içinden temin edilmesinin önü açılacak.

Yönetmelik çerçevesinde, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından YEKA belirleme ve derecelendirme kriterleri belirlenecek.

YEKA Kullanım Hakkı yarışma ilanı, Resmi Gazete’de ve Genel Müdürlük internet adresinde yayımlanacak.

Kullanım Hakkı Sözleşmesi imzalanan tüzel kişinin, YEKA’da elektrik enerjisi üretebilmesi için önlisans ve üretim lisansı alması zorunlu olacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.