Yenilenebilir enerjide kapasite arttı

Yenilenebilir enerjide kapasite arttı
Dünyada yenilenebilir enerji üretim kapasitesi, 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 9 artarak bin 849 gigavata yükseldi

Dünyada yenilenebilir enerji üretim kapasitesi, 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 9 artarak bin 849 gigavata yükseldi.

21. Yüzyıl Yenilenebilir Enerji Politikaları Organizasyonu (REN21) raporuna göre, geçen yıl küresel elektrik üretim kapasitesinin yüzde 28,9'u yenilenebilir enerjiden karşılandı. Bu dönemde, dünyada yenilenebilir enerji üretim kapasitesi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 9 yükselerek bin 849 gigavata çıktı. Böylece dünyada yenilenebilir enerji üretim kapasitesinde geçen yıl yaklaşık 147 gigavat artış kaydedildi.

Yenilenebilir enerji kapasitesine en büyük katkı yüzde 77 ile güneş ve rüzgardan geldi. Bu iki kaynaktan toplam 113,5 gigavat kurulu güç işletmeye alındı. Söz konusu dönemde sırasıyla 28 gigavat hidroelektrik, 5 gigavat biyokütle ve 0,3 gigavat da jeotermal enerji santrali devreye alındı.

Dünyada yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar geçen yıl bir önceki yıla göre 13 milyar dolar artarak toplamda 286 milyar dolara ulaştı.

Bu yatırımlarla 2015'te dünya genelinde yenilenebilir enerji sektöründe istihdam, 8 milyon 100 bin kişiye ulaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.