"Yerel Çözümler, Evrensel Etkiler Çalıştayı"

"Yerel Çözümler, Evrensel Etkiler Çalıştayı"
Çalıştayda, Doğu Karadeniz'de hizmet veren 109 belediyenin teknik personeline, yerel yönetimde sorunların daha pratik ve ekonomik çözüme kavuşturulabilmesi amacıyla bilgi aktarıldı - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Akkaya: "Yerel y

TRABZON (AA) - Trabzon'da düzenlenen, "Yerel Çözümler, Evrensel Etkiler Çalıştayı"nda Doğu Karadeniz'de hizmet veren 109 belediyenin teknik personeline, yerel yönetimde sorunların daha pratik ve ekonomik çözüme kavuşturulabilmesi amacıyla bilgi aktarıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi ile Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği işbirliğinde organize edilen çalıştay, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, çalıştayın açılış bölümünde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerde bilgiye dayalı ve katılımcı bir yönetim modelinin kritik önem taşıdığını söyledi.

Teori ile pratiği en geniş zeminde buluşturmak, bilgiyi hayatın her alanında her uygulamanın en temel girdisi haline getirmek gerektiğini belirten Akkaya, "Bu düşünceden hareketle kurumlar arası işbirliğine, ülke ve şehir olarak çok ihtiyacımız olan ortak iş yapma kültürünü geliştirmeye de özel önem veriyoruz." dedi.

Akkaya, Türkiye'de yerel yönetimlerin kalkınmanın, hizmetin ve hemen her alandaki gelişimin öncüsü haline geldiğini ifade ederek, "Nitekim olması gereken de budur zaten çünkü neredeyse hayatı ilgilendiren her şey yerel yönetimlerin görev alanıyla ilişkilidir. Yerel yönetimlerin ufku açıldıkça, ülkemizin ufku açılmaktadır. Yerel yönetimlerdeki hizmetlerin kalitesi arttıkça ülkede her alanda kalite artmaktadır. Yerel yönetimlerdeki sorunlar giderildikçe, ülkemizin ve milletimizin önü açılmaktadır. Ne mutlu bizlere ki artık kentlerimiz, birçok alanda dünya kentleriyle yarışmaya başlamıştır." diye konuştu.

Kalıcı eserler bırakıp, Trabzon'u emin adımlarla geleceğe taşıma gayreti içinde olduklarını vurgulayan Akkaya, şöyle devam etti:

"2014 yılında hükümetimiz sayesinde Trabzon, büyükşehir belediyesi oldu. Bir yandan çok daha etkin şekilde hizmet etmenin önü açılırken diğer yandan hizmet alanımız ve sorumluluklarımız da çok ciddi bir ölçüde arttı. Trabzon'a artık ilçeleri, köyleri ve kırsalı ile bütün olarak proje ve hizmet üretmek durumundayız. Yalnızca yollar, köprüler inşa etmek değil, örnek olacak zengin kültür ile komple bir medeniyet projesini esere dönüştürüp gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Ne mutlu bizlereki Trabzon bu anlamda bitmek tükenmek bilmez bir hazine. Geçmişten geleceğe bir medeniyet birikiminin çok yönlü olarak aktarılabileceği ender şehirlerden biri, müstesna bir örnek."

Akkaya, KTÜ Mühendislik Fakültesinin harita, inşaat, şehir bölge planlama ve peyzaj mimarlığı bölümlerinden, yerel yönetimler ve belediyeler konusunda uygulama ve araştırma yapan akademisyenler ile belediyelerde görev yapan teknik personel, başkan ve başkan yardımcılarını buluşturan çalıştayın yararlı olacağına inandığını kaydetti.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Olkan Çuvalcı ve diğer ilgililerin yer aldığı çalıştaya, Doğu Karadeniz'de hizmet veren 109 belediyede görev yapan 200 teknik personel katıldı.

Yerel yönetimlerin hizmetlerine ilişkin çeşitli başlıklar altında sunum yapan akademisyenler, teknik personelin hizmet sundukları sırada yaşadıkları sorunlarla ilgili sorularını da yanıtladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.