Murat Güzel

Murat Güzel

Yerel siyasetten yeni notlar

Yerel siyasetten yeni notlar

Cumartesi günü AK Parti’den milletvekili aday adayı olan isimler için 3 bin 650 delegenin katılımıyla yapılan temayül yoklamasından derlediğimiz izlenimleri yazmaya devam ediyoruz.

Temayülün yapıldığı salonda konuştuğumuz aday adaylarının, özellikle avukat isimlerin aşağı yukarı hepsi, Konya’daki baro seçimlerinde yaşananlarla ilgili olarak dönemin AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın pasif kaldığını, AK Parti’nin avukat milletvekilleri Kerim Özkul, Mustafa Akış, Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı’nın da etkin roller üstlenmediğini belirttiler. Anlayacağınız salonda dönemin AKL Partili yöneticilerinin baro seçimleri konusunda pasif kalmaları epey eleştiri konusu edildi. HUDER içindeki “paralel sızma”yı da dile getirdi birçok avukat aday adayı ve bundan şikayetçi oldular.

Konya’da “paralel yapı”yla mücadelede Ahmet Sorgun başkanlığındaki il yönetiminin yeterli inisiyatif almadığını, hatta bu yönde epey çekingenlik gösterdiklerini de ifade eden aday adaylarının şu anda da ortada bu yönde “somut bir adım” görmediklerini belirtelim. Bu aday adaylarına AK Parti İl Başkanı seçilen Musa Arat Bey’in verdiği ilk beyanatlardan birinde “paralel yapıyla etkin mücadele” konusunda söylediklerini hatırlattım. Musa Bey’in kararlı tutumunu sürdürmesi halinde paralel yapının Konya’da çökertilebileceği de açık.

SÜLEYMAN BOYALI

Baro seçimlerinde AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul gibi genel kurula katılmayarak Birlik Grubu’nun şaibeli listesine tepki gösteren isimlerin başında geliyor Süleyman Boyalı. Hasan Özen’in baro başkanı seçildiği dönemde onun rakibi olan Süleyman Boyalı’nın Birlik Grubu listesine gösterdiği tepki bana kalırsa birçok açıdan önemli, ancak Boyalı’nın o dönem bu tepkisini açıktan dile getirecek mecra bulamaması da bir o kadar önemli. Geçmiş dönemlerde yaşanan bazı gelişmeler dolayısıyla biraz hüzünlü gördüğümüz Süleyman abi, inşallah önümüzdeki dönemlerde alabileceği sevindirici haberlerle mutlu olur.

TEMAYÜL YOKLAMASININ SONUCU NE?

AK Parti yetkili kurulları her ne kadar temayül yoklamalarının sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılmayacağını açıklasa da sonuçlarla ilgili bazı bilgi kırıntıları konuşulmaya devam ediyor. Sözgelimi bir rivayete göre, Konya’da 2011’de yapılan temayül yoklamalarının sonucu ile şimdiki sonuçlar arasında bir uyum var. Yine Recep Konuk ismi birinci sırada çıkmış. En azından birinci sırada çıkan aday değişmemiş konuşulanlara göre. Elbette resmi bir açıklama olmadığı için biz bu duyumlara biraz temkin ve ihtiyatla yaklaşma taraftarıyız. Neticede temayül yoklamalarının aday belirleme sürecine etkisi kısıtlı olduğu için her aday adayının şansının yine güçleri mesabesinde süreceğini ifade edelim.

ATİLLA KART NEREDEN ADAY?

Geçen haftaki yazılarımızda CHP’de ön seçim yapılacak iller arasında Konya’nın da olması sebebiyle Atilla Kart’ın Konya’dan tekrar aday olamayacağını ifade etmiştik. Nitekim söylediğimiz gerçek oldu. Atilla Bey düzenlediği bir basın toplantısıyla Konya’dan aday olmayacağını, partisinin yetkili kurullarının önerebileceği bir yerden aday olmak istediğini açıkladı.

Kulislerde konuşulanlara göre Atilla Bey partisinin Ankara il örgütüyle adaylık konusunda bir görüşme gerçekleştirmiş, ancak kendisine olumsuz cevap verilerek “Siz Türkiye milletvekilisiniz. Gidin, kendi ilinizden aday olun!” denmiş.

Sanırım CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Atilla Bey’e CHP listelerinde uygun bir yer bulacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR