"Yerel Zincirler Buluşuyor"

"Yerel Zincirler Buluşuyor"
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Kızıldağ:- "Sarı bir kartona kara kalemlerle karpuz 1 lira yazıp cama asma dönemi bitti. Artık bu serbest güreşi bırakıp grekoromene geçmemiz lazım"

Vodafone Türkiye Ticari Operasyonlardan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıldağ, perakende sektörünün dijital dönüşümü hızlandırması gerektiğini belirterek, "Sarı bir kartona kara kalemlerle karpuz 1 lira yazıp cama asma dönemi bitti. Artık bu serbest güreşi bırakıp grekoromene geçmemiz lazım. Çünkü bizim Avrupalı marketlerden, Amerikalı marketlerden geri kalan hiçbir yanımız yok." dedi.

Kızıldağ, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen "Yerel Zincirler Buluşuyor" etkinliğinde, dijital dönüşüm süreçlerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Mobil iletişimin insan hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu yineleyen Kızıldağ, "İnsanlar artık cüzdanını unuttuğunda eve dönüp onu almıyor, telefonu unuttuğunda dönüp onu alıyor. Çünkü insanlar mobil iletişimden kopmak istemiyor." dedi.

Akıllı telefon kullanım yaş ortalamasının 13'e düştüğünü aktaran Kızıldağ, günümüzde "Mobil doğanlar" çağının yaşandığını söyledi.
Türk perakende sektörünün dijitalleşmeyi müşterilerine ideal şekilde sunabilmesi gerektiğine dikkati çeken Kızıldağ, Vodafone olarak Türk şirketlere dijital dönüşüm hizmeti verdiklerini kaydetti.

- "Müşteriyi tanımak, destekleyip kesintisiz iletişim sağlamak gerekli"

Türkiye'deki perakendecilerin Avrupa'yla yarışır ölçekte başarıları bulunduğunu belirten Kızıldağ, "Türk perakendecisi gelişmiş ülkelerdeki perakendecilerle rekabet eder hale geldi. Ancak dünyayla etkin rekabet için müşteriyi tanımak, destekleyip kesintisiz iletişim sağlamak gerekli. Türk perakendecisi bunu da yaptığında istenilen seviyeye ulaşacaktır." değerlendirmesini yaptı.

 

- "Ülkemizde hane başına ortalama 10 SIM kart olacak"
 

Günümüz perakendesinde deneyim ekonomisinin ağırlık kazandığına dikkati çeken Kızıldağ, müşterinin daha çok ilgi beklediğini, düzenli bilgi akışı talep ettiğini söyledi.
Makinelerarası iletişimin (M2M) geleceğine ilişkin bilgiler de veren Kızıldağ, perakendecilerin dijital dönüşümü ıskalama şansı bulunmadığını belirtti. Şirketlerin enerji tasarrufu ve verimliliği öncelikli hedef olarak belirlemesi gerektiğini anlatan Kızıldağ şöyle devam etti:

"2020'ye kadar dünyada 100 milyar SIM kart birbiriyle konuşacak. 4,5G'nin de gelmesiyle yakın bir zamanda ülkemizde hane başına ortalama 10 SIM kart olacak. Dolayısıyla herkes birbiriyle bağlantı halinde olacak. Bu perakende için bulunmaz bir fırsat. Artık mağazalar 12 saat değil, 24 saat açık duracak ve bunun metodunu iletişim çerçevesini belirleyecek noktaya gelmemiz lazım. Enerji tasarrufu ve cironun artışı önemli. Bağlı olmayanın demode olacağını bilmemiz önemli. Mobil iletişimi işlerimizde kullanmamız lazım.

Dijitalleşme 10 tane 20 tane TV alıp mağazaya yerleştirmek değildir. Dijitalleşmeyle ilgili bir karar verirken, 'Müşterime ne kazandıracak, bana, çevreme ne sağlayacak?' diye düşünerek adım atılmalı… Bunu anladığımızda çok iyi bir noktaya geleceğiz. Artık müşteri 'beni tanı, kişiselleştir, bana güç kat, bana imkan ver ve 24 saat benimle iletişimde ol' diyor. Müşteriler artık dijitalleşmeyle yeni serüvenler yaşamak istiyor. Sarı bir kartona kara kalemlerle karpuz 1 lira yazıp cama asma dönemi bitti. Artık bu serbest güreşi bırakıp grekoromene geçmemiz lazım. Çünkü bizim Avrupalı marketlerden, Amerikalı marketlerden geri kalan hiçbir yanımız yok."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.