Yerelden dünyaya ilim yayma hareketi

Yerelden dünyaya ilim yayma hareketi
Milli ve manevi değerlere sahip öğrenciler yetiştirmek amacıyla 1951'de kurulan İlim Yayma Cemiyeti, 65. yılında Avrupa'dan Ortadoğu'ya, Balkanlar'dan Amerika'ya kadar hizmet götürmeyi amaçlıyor- "İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Tülün:- "Amerika, Kanada

İSTANBUL (AA) - HALİL İBRAHİM BAŞER - Milli ve manevi değerlere sahip öğrenciler yetiştirmek hedefiyle 1951'de kurulan İlim Yayma Cemiyeti, 65. yılında Avrupa'dan Ortadoğu'ya, Balkanlar'dan Amerika'ya kadar hizmet götürmeyi amaçlıyor.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, cemiyetin 65 yıllık hizmetleri, çalışmaları ve bundan sonraki projelerini AA muhabirine anlattı.

Cemiyetin kurulduğu günden beri önemli hizmetler yaptığını dile getiren Tülün, kuruluşundan bu yana hedeflerinden hiç sapmadan hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi.

Tülün, İstanbul'da kurulan bir yurtla yola çıktıklarını aktararak, "Şu anda 81 ilde 166 şube, 148 yurtla, 24 bin öğrencimize hizmet veriyoruz. Sadece yurtlarda, imam hatip okuyanlarla değil, her alandan öğrencimizle ilgileniyoruz. Belki imam hatip okuyanlar için bu hizmeti başlattık ancak şu anda imam hatip dışından gelenlerin sayısı, imam hatip okuyanlardan daha fazla. Ayrıca her yaştan öğrencimize yönelik çalışmalar da yapıyoruz." dedi.

Tek amaçlarının, milli ve manevi değerlere sahip, ülkesinin geleceği için çalışan bir nesil yetiştirmek olduğunu vurgulayan Tülün, siyer, tefsir, milli manevi değerlerin anlatıldığı panel, seminer, sohbetlerle gençleri yarınlara hazırladıklarını ifade etti.

- "Ortadoğu'dan Amerika'ya görüşmelerimiz var"

Yusuf Tülün, artık global bir hareket haline geldiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Yurtdışı hedefimiz de var. Bosna’da, Üsküp, Kıbrıs başta olmak üzere birçok yerde çalışmamız var. Yurt hizmetleri veriyoruz. Amerika, Kanada, Avrupa’da ilim yayma çalışmaları yapıyoruz. Genel kurulumuzdan sonra bir Balkan ziyaretimiz olacak. Yurtları inceleyeceğiz ve planlarımızı artırıp, Balkanlar ve Türk cumhuriyetleri başta olmak üzere Ortadoğu, Avrupa, Amerika ve hatta Okyanusya ile ilgili çalışmalarımız, görüşmelerimiz var. Ayrıca, Ürdün'de yapılacak bir dil öğrenme programı var. Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayesinde olan bu programa katılıyoruz. Öğrencilerimiz oraya gidip kalacak. Ana dili kadar Arapça öğrenecekler. Çok uluslu imam hatiplerden mezun olan öğrencilerimiz, kendi ülkelerinde ilim yaymanın maksadı, hedefleri doğrultusunda, kendi örf ve adetlerini Müslümanca bir yaşamla sürdürecek."

"İnsanla çalışıyoruz, insanla iş yapıyoruz. Peygamberlerin bile nefsinden Allah'a sığındığı bir dünyada yaşıyoruz" diyen Tülün, tüm olumsuz durumlara karşı her türlü önlemi aldıklarını dile getirdi.

- "Hata yapan herkes en ağır cezayı almalı"

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, kendileriyle çalışacak kişiler konusunda çok seçici olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"İç hizmet eğitimlerimizde çok ısrarcıyız. Şubeleri kurarken, görevlileri seçerken, çapraz sorgulama yöntemleri uyguluyoruz. Ancak tüm bunlara rağmen şu kapıdan çıktıktan sonra ne yapacaklarına emin olamayabiliriz. İnşallah hata yapmayız. Ancak yapanları içimizde barındırmayız. Hata yapanlar olabilir. Mesela Karaman hadisesini savunmamız mümkün değiliz. Bunun karşısındayız. Suç işleyen kimse, 'bizim suçlumuz-sizin suçlunuz' yaklaşımı göstermeden, fanatik bir yaklaşım içinde olmadan suçlunun cezalandırılmasından yanayız. Bu olaydaki kişi başta olmak üzere böyle kişiler en ağır cezayla cezalandırılmalı ve öyle de oldu zaten. Bütün dikkatimizle önlemlerimizi alıyoruz. Denetim birimimiz var. Tüm illerimizi denetliyoruz. Gidiyoruz. Yurtlarımızı görüyoruz, inceliyoruz. Birebir onlarla oluyoruz. Kontrol ve koordinasyonu her zaman yapıyoruz."

Bu tür olayların speküle edilebildiğini aktaran Tülün, "Tabii ki suçlular hak ettikleri cezayı bulmalı ancak her yerde olabilecek şeylerle birlikte birilerini karalamak için işi siyasi malzeme yapanlara da karşıyız. İlim irfan yayma, gençlere sahip çıkma gayreti içindeyiz. Öğrencilerimize milli manevi değerleri kazandırmaya çalışıyoruz. Bizim tek derdimiz bu. 65 yıldır tertemiz bir sayfamız var. Bunu korumaya da kararlıyız. Siyasi maksatlarla karalama yapmak isteyenlere karşı dikkatli olmak zorundayız. Şeffaf, denetlenen bir kurumuz. Bundan önceki iktidarlar tarafından da çok sayıda ödül, takdir aldık. Böyle olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.