Yerli Davos'un şifresi ne anlama geliyor?

Yerli Davos'un şifresi ne anlama geliyor?
Erdoğan'ın Danıştay'daki tepkisi, akıllara 5 yıl önce Davos'taki ünlü "one minute" çıkışını hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danıştay'daki tepkisi, akıllara 5 yıl önce Davos'taki ünlü "one minute" çıkışını hatırlattı. Bu tepkinin ardında özellikle son dönemde yargıdan hükümetin icraatlarını sekteye uğratan ve peş peşe gelen iptal kararları yatıyor.

JET TWİTTER KARARI: Anayasa Mahkemesi, Twitter'a erişim engelini hukuk yollarının tüketilmesini beklemeden kaldırdı. Ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yüksek Mahkeme'nin 52. kuruluş yıl dönümünde, iktadarı sert sözlerle eleştirdi.

'TAKSİM'E DURDURMA: Başbakan'ın büyük önem verdiği Taksim'i yayalaştırma projesi, Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildi.

YENİ BİNAYA ENGEL: Ankara 11. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan Başbakanlığın yeni hizmet binasının inşaatını durdurma kararı verdi. Erdoğan, bu karara "Güçleri yetiyorsa yıksınlar" tepkisini gösterdi.

TAM GÜN VETOLARI: Hekimlerin "tam gün" çalışmasını öngören düzenlemeye ilişkin, yürürlüğü durdurma veya iptal kararları verildi.

TEPKİLER

'Tribünlere yönelik huzur bozucu'Cemil Çiçek: Gerginliği artıran, tribünlere yönelik konuşmalar huzura katkı sağlamıyor. Bu yıl dönümleri artık sıkıntı olmaya başladı.

Bekir Bozdağ: Türkiye'nin geldiği noktada demokrasiye kimsenin balans ayarı verme hakkı ve haddi yoktur. Her şey milletin arzu ettiği şekilde ilerleyecektir. Sayın Başbakanımızın tepkisi haklı bir tepkidir.

Ömer Çelik: Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken eski Türkiye zihniyeti, yargı üzerinden sistematik bir saldırı gerçekleştiriyor.

Egemen Bağış: Feyzioğlu'nun CHP'deki derin mekanizmalar tarafından genel başkanlığa hazırlatıldığını söylemiştik.

Burhan Kuzu: Herhalde o da çatıya oynuyordur. Bakalım, çatıda kim kala kim düşe...

Zerrin Güngör (Danıştay Başkanı): Feyzioğlu 20 dakika konuşacaktı, 1 saat konuştu. Biz Danıştay olarak yargının saygınlığına gölge düşüren hiçbir şeyin içinde olmayız.

Kaynak: Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.