Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Yerliler

Yerliler

Yavaş yavaş transfer yazılarımızın sonlarına gelirken, bu yazımda yerli transferlere değinmek istedim. Kaleci transferi dışında hemen hemen her bölgeye nokta transferler yapıldığını düşünüyorum. Önceki dönemlerdeki transfer yanlışlarından ve gereksiz kadro şişkinliğinden ders alındığı apaçık ortada. Şimdi Torku Konyaspor’un sezon öncesi transfer döneminde yaptığı transferlerden yerli olanlara beraberce göz atalım.

HASAN KABZE: Hasan ile yeni sezon için anlaşma sağlamaları, kadro derinliği, kötü sürpriz, tecrübe ve oyun anlayışı açısından çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Konya’da mutsuz, gidecek gibi dedikodularında daha çok başında iken yeni sezon için anlaşılması yüzümüzü güldürdü.

ALİ ÇAMDALI: Ali için tek cümle söylemek yeter Hepimizin bildiği gibi, Torku Konyaspor’un dinamo oyuncularından biri, görev adamı, sözleşmesini yenilemesi bizleri mutlu etti.

KAYA TARAKÇI: Süper Lige yükselme maçlarına kadar herkes tarafından eleştiri oklarının hedefi olan Kaya o maçlarda takımını sırtladı ve Spor Toto Süper Lig’e çıkılmasında büyük pay sahibi oldu. İşte o günden bugüne Kaya kendisini sürekli geliştirdi. Özel ya da resmi görev aldığı maçlarda üzerine düşeni yaptı sözleşme uzatılması gereken bir oyuncu idi.

ALİ DERE: Bence özellikle ikinci yarılarda rakip iyice yorulmuşken iş yapacak oyuncuların başında geliyor. Fethiye macerasından sonra bu yıl işi daha sıkı tutacaktır. Konya insanına da kendisini bir hayli özletti.

FUCHS: Benjamin Fuchs, Almanya doğumlu oyuncunun babası Avusturyalı Annesi Türk olması nedeniyle elinde bir hayli fazla ülke pasaportu bulunuyor. Torku Konyaspor’u ilgilendiren kısmı ise yerli statüsünde oynayabilmesi. Nünberg altyapısında yetişen oyuncunun bundan önveki kariyerinde vasat takımlarda oynaması dikkat çeken konu, ailesinin Türkiye’ye göç etmesinden sonra PTT 1.Lig takımlarından Manisaspor’un teklifini kabul eden oyuncu ilk sezonunda 33 maç 1 gol 3 asist ile oynadı. Kuşkusuz forma savaşının en çok yaşanacağı bölge olan sağ bek mevkiinde Ali Turan ve Tolga Ünlü ile forma savaşı verecek.  

UĞUR İNCEMAN: Kariyerinin son demlerini yaşayan Uğur İnceman da Manisaspor’un ülkemize getirdiği gurbetçi oyunculardan biri idi. En büyük çıkışını 2008 yılında Beşiktaş’a transfer olarak gerçekleştirdi. sezon sonunda Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi şampiyonluğu gördü. 2010 Yılında ise Sözleşmesi fesh edilerek Antalyaspor’la anlaştı. Yabancı kuralından ötürü, ön libero mevkiinde hem iyi bir alternatif olacaktır hem kadro derinliği verecektir hem de ilerleyen yaşına göre, mücadeleci ruhundan dolayı onbiri zorlayacaktır. Kariyeri boyunca 322 maça çıkan Uğur’un 26 golü bulunuyor. Ayrıca Uğur 2004 yılında, ilk ve son olmak üzere Danimarka karşında A milli formayı terletmiştir.

ÖZGÜR ÖZKAYA: Türkiye futbolunun kanayan yarası sol bek mevkiinde oynuyor. 2013 yılına kadar Beşiktaş’ta sözleşmesi olan Özgür, dönemin teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın gözüne girememiş ve hep alt liglere kiralanmıştır. 2013 yılında sözleşmesi bitince Elazığspor’la anlaşmıştır. Spor Toto Süper Lig’de ilk golünü de Kayserispor’a atmıştır. Ergün Teber’in gidişinden sonra bu mevkiiye gereken oyuncu mu kafamda soru işaretleri var bekleyip göreceğiz.

BARIŞ ÖRÜCÜ: Bir başka gurbetçi oyuncu olan Barış, B.Leverkusen’in altyapısında yetişmiş bir oyuncu. Oyuncuyu ülkemize 2011 yılında Bursaspor getirmişti.2  sezon Bursaspor’da kaldıktan sonra,  Denizlispor’a gitti. Torku Konyaspor yeni sezon için bonservis bedeli olmadan 22 yaşındaki oyuncuyla 2 yıllık sözleşme imzaladı. Orta sahanın göbek, defans ve ofansında oynayabiliyor. Yaşından ötürü sözleşme daha uzun olabilirdi. İstenilen performans alınamaz ise Anadolu Selçukspor’a kiralanıp pişmesi sağlanabilir.

VOLKAN FINDIKLI: Bu yıl genç oyuncular içerisinde onun yılı olabilir. Şans bulursa kendi adıma patlama bekliyorum. En büyük şansı ise yabancı kuralı olacaktır. Torku Konyaspor kaleci transferi hakkını yabancıdan yana kullanırsa stoper Volkan’a gün doğabilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR