Yeryüzü Doktorları, Suriyeli Sığınmacıların Yaralarını Sarıyor

Yeryüzü Doktorları, Suriyeli Sığınmacıların Yaralarını Sarıyor
Yeryüzü Doktorları, Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik sağlık hizmetleriyle yaraları sarmaya devam ediyor

İSTANBUL (AA) - Yeryüzü Doktorları, Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik sağlık hizmetleriyle yaraları sarmayı sürdürüyor.

Yeryüzü Doktorları'ndan Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamaya göre, kurulduğu günden bugüne 46'dan fazla ülkede 15 bin gönüllü kadrosuyla sağlık alanında ihtiyaç sahibi insanların yanında olan Yeryüzü Doktorları, sığınmacıların yaşadığı sıkıntılara da kayıtsız kalmıyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, tüm dünyada 65 milyonu aşkın mültecinin yaşadığı gerçeğinden endişe duyan Yeryüzü Doktorları, Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik sağlık hizmetleriyle yaraları sarmaya devam ediyor.

- "Mülteciler bir ülke oluştursaydı bu ülke dünyanın en büyük 21’inci ülkesi olurdu"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yahyahan Güney, mülteci meselesinde herkesin sorumluluk sahibi şekilde davranması gerektiğinin altını çizdi.

Dünyada 65 milyonu aşkın kişinin çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalıştığını aktaran Güney, "Dünya her geçen gün susuzluk, açlık, savaşlar, afetler ve benzeri afetlerle mücadele ederken, iç savaşların acı bilançosu olan ciddi boyutta bir mülteci meselesiyle de boğuşuyor. Eğer mülteciler bir ülke oluştursaydı bu ülke, dünyanın en büyük 21’inci ülkesi olurdu. Dünyanın pek çok kriz yaşayan bölgesinde faaliyet gösteren bir insani yardım kuruluşu olarak Dünya Mülteciler Günü’nde mülteci meselesinin, özellikle son yıllarda oldukça önemle ve ciddiyetle ele alınması gereken bir konu olduğunun bilincindeyiz." ifadelerini kullandı.

- “Gönüllü sağlık merkezlerimizde Suriyeli mültecilerin yaralarını sarıyoruz"

Yeryüzü Doktorları olarak Suriye içerisindeki hastane ve kliniklere ilaç, medikal malzeme ve ekipman desteği, hekimlere maaş desteği sağladıklarını belirten Güney, şunları kaydetti:

"Mültecilerin durak noktalarında ve Türkiye’de gönüllü sağlık merkezleri kurarak muayene ve psikososyal destek hizmeti sunarak krizin ilk yılından beri Suriyelilere destek olmaya devam ettik. Gönüllü sağlık merkezlerimizde Suriyeli mültecilerin yaralarını sarıyoruz. Geçici koruma altında olan Suriyelilerle birlikte tüm ihtiyaç sahiplerine yönelik ücretsiz sağlık hizmetleri verdiğimiz Sultangazi, Fatih ve İzmir’de bulunan gönüllü sağlık merkezlerimiz, sorunların çözümüne katkı sağlamak için, ana dili Arapça olan personeli ile hizmet vermeye devam ediyor."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.