YEŞİL-BEYAZ RANDEVU

YEŞİL-BEYAZ RANDEVU
Süper Lig bugün renktaşların karşılaşmasına sahne olacak. Milli takım arasında Fenerbahçe galibiyetiyle giren Atiker Konyaspor, bugün Bursaspor karşısında kazanarak dönüşünü de galibiyetle yapmanın amacında

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında bugün Bursaspor’u konuk edecek. Ligin ikinci yarısında istikrarsız bir grafik çizen ve önemli puan kayıpları yaşayan yeşil-beyazlı ekip, son oynan maçta Fenerbahçe karşısında kritik bir galibiyet aldı. Milli maç arasına İstanbul’da aldığı zaferle moralli giren Anadolu Kartalı, dönüşünü de 3 puanla açmak istiyor. Zorlu Bursaspor karşısında taraftarlarının da desteğiyle galip gelmeyi hedefleyen temsilcimiz, alacağı 3 puanla ilk 5 için iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Atiker Konyaspor ile Bursaspor arasındaki karşılaşma saat 19.00’da Büyükşehir Arena’da oynanacak. BeINSports'tan naklen yayınlanacak mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek.

28. RANDEVU

Atiker Konyaspor ile Bursaspor Süper Lig’de bugün 28. kez karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip, evinde karşılaşacağı Bursaspor ile daha önce Süper Lig’de 27. kez mücadele etti. İki takımın rekabetinde konuk ekibin galibiyetlerde üstünlüğü bulunuyor. Oynanan 27 maçta Konyaspor, 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 12 yenilgi aldı. Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan maçı Bursaspor 2-0 kazanmıştı.

EVDE GEÇİT YOK

Konyaspor, Bursaspor karşısında geride kalan maçlarda üstünlük sağlayamasa da evinde kolay kolay geçit vermiyor. Son yıllarda iki yeşil beyazlı takım arasındaki rekabet hız kazanırken, Süper Lig şampiyonluğu yaşamış rakibi karşısında Atiker Konyaspor kendi sahasında sadece iki maç kaybetti. İki takım arasında Konya’da oynanan 13 lig maçında Konyaspor 6 galibiyet 2 yenilgi alırken, 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

TEK EKSİK DOUGLAS

Yeşil-beyazlı ekipte zorlu Bursaspor maçı öncesi tek eksik futbolcu bulunuyor. Temsilcimizde sakatlığı nükseden Barry Douglas, bugünkü maçta forma giyemeyecek. Douglas’ın yerinde sol bekte Mehmet Uslu’nun forma giymesi bekleniyor. Öte yandan son idmanda takımdan ayrı çalışan Halil İbrahim Sönmez’in de durumunun maç saatinde belli olacağı öğrenildi.

SARI KART SINIRINDALAR

Atiker Konyaspor’da Bursaspor maçı öncesi 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda Deni Milosevic, Dimitar Rangelov ve Jagos Vukovic bugünkü maçta sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve haftaya Kasımpaşa deplasmanında forma giyemeyecek

BAJİC’İN BELALISI

Atiker Konyaspor-Bursaspor mücadelesini yönetecek hakem Ali Palabıyık, yeşil-beyazlıların daha önce 8 maçında düdük çaldı. Temsilcimiz, bu maçlarda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda Palabıyık, 1 kırmızı ve 20 sarı kart gösterdi. Öte yandan Ali Palabıyık bu sezon Atiker Konyaspor’un deplasmanda 3-2 yendiği Alanyaspor maçında haksız yere Riad Bajic’i oyundan atmıştı. Palabıyık, attığı golden sonra yaşadığı sevinç nedeniyle Boşnak oyuncuya çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına göndermişti.

MUHTEMEL 11

Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Jonsson, Ömer Ali, Amir, Bajic, Rangelov.

PUSULA SPOR YAZARLARI'NDAN MAÇ ÖNÜ TAHMİNLERİ

Alem buysa kral Konya

Milli takım için verilen arada futbol izlemeyi özledik değil mi? Fatih Terim ve beraberindeki heyetin Konyaspor'dan milli takıma oyuncu almaması üzerine dinlenen(!) yerli oyuncu kardeşlerimize ülkelerini temsil edip dönen yabancı oyuncularımızın da katılmasıyla bu hafta kendi saha ve seyircimiz önünde Bursaspor'u konuk ediyoruz. Ligde farklı iki ayrı grafik çizen Bursaspor için galibiyete aç diyebiliriz. Temsilcimizin üç puanla altında yer alan yeşil beyazlılar bu kötü gidişe dur demek isteyecektir. Lakin Kocaman’ın öğrencileri bu altı puanlık maç için hiç geri adım atacağını sanmıyorum. İlk yarı Bursa’da net bir skorla kaybettiğimiz maçın rövanşında alınacak güzel sonuçla taraftar da bir nebze sevindirecektir. (Hasan Durucan)

Galibiyet kokuyor

Milli aranın dönüşünde sahasında Bursaspor’u ağırlayacak Konyaspor’un galibiyete yakın taraf olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde milli takım dönüşlerindeki grafiğini çıkarmıştık Konyaspor’un. Aykut Kocaman ile hiç boşu yoktu. Bugün de öyle olacaktır. Özellikle Fenerbahçe galibiyeti sonrası morali bir hayli yükselen yeşil-beyazlı ekip, bugün de kazanarak hem taraftarlarını sevindirecek, hem de kupa maçı öncesi iyi bir sonuç elde edecektir. (Seda Erciş)

Kazanmaya yakınız

Milli maç nedeniyle 1 hafta ara verilen Süper Lig'e kendi sahasında oynayacağı Bursaspor karşılaşmasıyla dönüş yapan Konyaspor, bu maçı kazanarak Fenerbahçe galibiyetinin takıma olan katkısını arttırmayı planlıyor. Ruhsal olarak oldukça karışık bir yapıda olan konuk Bursaspor'da, teknik direktör Mutlu Topçu'nun belki de son kozlarını oynuyor olması karşılaşmanın önemini biraz daha arttırıyor.  Kendi sahasında ve muhtemelen 20 binin üstündeki taraftarıyla kazanmaya daha yakın takımın Konyaspor'umuz olduğunu düşünüyorum. Ömer Ali ve Bajic'in etkili bir performans ortaya koyacağı bir karşılaşma olabilir. (İlker Kırnaz)

Sabırla, inançla…

Konyaspor’da bir türlü durulmayan sular nedeniyle milli maç arasına en çok ihtiyaç duyan takımlardan biriydi. Bu sebeple milli maç taraftara, yönetime ve takıma adeta bir ilaç oldu. Bursaspor maçları ligin iki yeşil beyaz ekibini karşılaştırırken, oldukça seyir zevki yüksek maçlar izlememize neden olabiliyor. Her çıkış arayan takımın ilk hedefi işsizlikten kendi kendimize çıkardığımız bir takım saçma problemler ile uğraşan Konyaspor oluyor. Ancak ben Bursa karşısında kazanan taraf olacağımıza inanıyorum. Bursa’dan da taraftar geleceğini biliyoruz, tahriklere kapılmayalım. Sabırla ve inançla bekleyelim. Kazanacağız! (Süleyman Sayan)

Renktaştan illaki 3 puan alınmalı...

Zaman zaman bocalayan zaman zaman da herkesi şaşırtan Atiker Konyaspor, bugün renktaşı Bursaspor ile yapacağı mücadeleyi mutlak kazanmak zorunda. Kazanmalı ki;  Fenerbahçe karşısında hem de deplasmanda alınan 3 puanın bir anlamı olmalı.  Milli maç aralarından sonra lige olumlu bir dönüş sergileyen Konyaspor'da futbolcu anlamında Barry Dauglas dışında önemli bir eksiği yok. Ama moral anlamda sıkıntılar devam ediyor. Aykut Kocaman'ın durumunun netleşmemesi, Ömer Ali'nin hocası hakkındaki açıklamalarını da okuyunca; futbolcuların üzerinde hala kara bulutların dolaştığını gösteriyor.  Ama ne olursa olsun, renktaştan illaki 3 puan alınmalı...(Murat Dönmez)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.