Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yeşil Meram mı? Beton Meram mı? Ya da…

Yeşil Meram mı? Beton Meram mı? Ya da…

Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerine nazaran bahtsız bir ilçemiz. Bahtsızlığını tartışmaya gerek var mı? Selçuklu’da Uğur İbrahim Altay ikinci dönemini yaşıyor. Keza Mehmet Hançerli Karatay’da üçüncü ve son dönemi.

Ya Meram… Bir dönem Refik Tuzcuoğlu, ardından Serdar Kalaycı ve şimdi de Fatma Toru.

AK Parti’nin Meram’da üçüncü dönemi, üçüncü başkanı. Meramlının bu bahtsızlığı başka türlü izah edilebilir mi?

Neyse buraları geçiyoruz. Geriye dönüp ah vah etmenin bir anlamı yok. Önemli olan bugünü ve önümüzdeki bir beş yıl değerlendirebilmek. 

MERAM YEŞİL Mİ?

Hepimiz için Meram denildiği zaman bileni bilmeyeni, yerlisi yabancısı ile akla gelen nedir? Yeşil Meram..

Evet işitildiğinde kulağa hoş geliyor, söylemesi de güzel de soruyorum size “ne Meram’ı ne yeşilliği?” Meram’ın neresi yeşil? Aslında Konya’nın neresi yeşil? Selçuklu’nun Karatay’ın neresi yeşil? Kulakları çınlasın Halil Ürün’ün bir sözü vardı: “Yeşil içinde Konya”… 

Ne yeşil içinde Konya imiş!

Haaa çimleri yeşil alana sayarsanız metre kareyi çoğaltırsınız. Sonra bu çimleri yağmur altında sularsınız. Sonra da KOSKİ bizi uyarır ama evlerinizdeki, iş yerlerinizdeki çeşmeleriniz bozuksa şu kadar damla su akıyorsa bu yıllık şu kadar metre küp su yapar. Yazık ve günah der.

Doğru mu doğru, ama bunu diyen kurumun yan kuruluşu caddeleri sular kimse bir şey demez.

 

ÇAYBAŞI, HACIFETTAH VE AKSİNNE

Buraya niye geldik? Meram’da şimdi tarihi bir çalışma için kazma vurulacak. Hem de eski Meram’ın yani en eski mahalle sokaklarımızın olduğu Çaybaşı, Hacıfettah ve Aksinne mahallelerinde. Kazma bitip taş bitip inşaat paydos denildiği zaman ortaya çok katlı modern binalar, butik Konya evleri, alış veriş merkezleri ota parklar çıkacak.

Yani Meram’a katkı sağlayacak, tarihi ve kültürel mirası da Konya ölçülerinde gün yüzüne çıkaracak yeni bir cazibe merkezi olacak.

Şimdi bu noktada Aksinne, Çaybaşı ve Hacıfettah mahallelerindeki duyarlı vatandaşlarımız akıllarını başlarına alsınlar. Gelişime ve değişime direnç göstermesinler. Sözde modern ve yeşil Meram için kendi mahallelerin cazibe merkezin oluşumuna ket vurmasınlar. Aksine herkesin bu yönde destek olması gerekir.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLAYABİLMEK

Birileri Kentsel dönüşüme ters açıdan bakabilir. Haklı oldukları noktalar da olabilir. Ama Türkiye kentsel dönüşüm sürecinde. Siz siz olun akıllı ve uyanık olun. Bakın Selçuklu’da Hocacihan bölgesinde, Hacıkaymak’ta Adem Esen’e beş yıl “cık” diyenler, Uğur İbrahim Altay’ı yoranlar bu günlerde yükselen o binalara bir baksınlar. Olay sadece binaların yükselmesinde değil, sokakların caddelere dönüşmesinde, yeşil alanlarda, çocuk parklarında, kadın lokallerinde, emekliler lokallerinde, gençlik merkezlerinde, alış veriş merkezlerinde hastanelerde….

Siz niye bu nimetlerden yararlanmayacaksınız?

KİM RENK KÖRÜ?

Vallahi ben de Meram seçmeniyim. Meram yeşil filan değil. Yeşil diyenlerde ya renk körü, ya da biz Meramlıları geri zekalı sanıyor.

Benden şimdilik bu kadar…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dün canım olan yarın düşmanım olmaz benim...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Oto park sorununu çözdüğümüz zaman ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR