Yeşil peynir üreticileri Fransa'da

Yeşil peynir üreticileri Fransa'da
Konya’da üretilen yeşil peynir ile aynı şartlarda yapılan peyniri incelemek üzere Fransa’ya giden üreticiler izlenimlerini meslektaşları ile paylaştı.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şubesinin hazırladığı Avrupa Birliği projesi kapsamında, peynir üreticileri, akademisyenler ve uzmanlar yağsız koyun sütünden üretilen tulum peynirinin olgunlaşmasının ardından tulumun çeşitli yerlerinden kesilerek bodrum, mahzen ve mağaralarda küflendirilmesiyle elde edilen küflü peynirin aynı şartlarda üretilen örneğini incelemek üzere Fransa’ya gitti. 22 kişilik heyet 14 gün boyunca Fransa’nın Belfort Bölgesinde incelemelerde bulundu, tesisleri gezdi.

Konya’ya dönen heyet yeşil peynir adını alan küflü peynir üreticilerine gezide kaydedilen görüntü ve fotoğraflar eşliğinde sunum yaptı. TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar, üreticilere katılımları için teşekkür ederken Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Orhan Tat ile Gıda ve Yem Kontrol Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu teknik bilgiler verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.