Yeşilay, Üniversitelerde Kulüpler Aracılığıyla Örgütleniyor

Yeşilay, Üniversitelerde Kulüpler Aracılığıyla Örgütleniyor
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkan Yardımcısı Seylan:- "Gençlik çalışmalarını üniversite kulüpleri üzerinden sürdürüyoruz. 35 üniversitede aktif çalışan kulübümüz var, 15 üniversitede de kulüp kurma hazırlıklarımız devam ediyor. 2015 sonundaki hedefimiz 120

SAKARYA (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, gençlik çalışmalarını üniversite kulüpleri aracılığıyla sürdürdüklerini belirterek, "35 üniversitede aktif çalışan kulübümüz var, 15 üniversitede de kulüp kurma hazırlıklarımız devam ediyor. 2015 sonundaki hedefimiz 120 üniversitede kulüp kurulması" dedi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde madde bağımlığıyla mücadele kapsamında düzenlenen panelde konuşan Seylan, Yeşilayın 1920'den bu yana tütün, alkol, uyuşturucu ve teknoloji başta olmak üzere bağımlılıklarla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele ettiğini söyledi.

Seylan, Yeşilayın 87 şubesiyle bütün illerde teşkilatlandığını ve yurt dışı çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "Teşkilatlanma çalışmalarımızın en önemli hedeflerinden bir tanesi de gençlik teşkilatımızı oluşturmak, gençliğin enerjisi ve gücüyle bu çalışmaları daha ileriye taşımak. Gençlik çalışmalarını üniversite kulüpleri üzerinden sürdürüyoruz. 35 üniversitede aktif çalışan kulübümüz var, 15 üniversitede de kulüp kurma hazırlıklarımız devam ediyor. 2015 sonundaki hedefimiz 120 üniversitede kulüp kurulması" şeklinde konuştu.

Gençliğin insan hayatında önemli bir dönem olduğunu, toplumun geleceği açısından da önem taşıdığına dikkati çeken Seylan, gençlikteki enerjiyi iyi değerlendirmek istediklerini vurguladı.

Seylan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gençliğin birtakım riskleri de var. Çalışmalarda bağımlılıkların çok büyük bölümü gençlik yıllarında ortaya çıkıyor. 'Bağımlılık' dediğimiz zaman beyin hastalığı olduğunu hatırlamamız lazım. Bir bağımlılık geliştikten sonra diğer bağımlılığa da geçişler söz konunu olabiliyor. İşte bu yüzden bağımlılıkların tamamına yaklaşmadan ve başlamadan 'dur' demek istiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.