"Yetenekli Ellerin Farkındayız" sergisi ziyarete açıldı

"Yetenekli Ellerin Farkındayız" sergisi ziyarete açıldı
İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen, otizmli çocukların eserlerinin yer aldığı "Yetenekli Ellerin Farkındayız" sergisi ziyarete...

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen, otizmli çocukların eserlerinin yer aldığı "Yetenekli Ellerin Farkındayız" sergisi ziyarete açıldı.

Kafe Mecra'da gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, erdemli insanların, hayatın acı, tatlı anlarını benimsemiş ve ona göre mücadele veren insan olduğunu söyledi.

Çocukların ve ülkenin geleceğini düşündüklerini dile getiren Demircan, "Otistik ve engelli çocukları da unutmuyoruz. İşte bu erdemli bir davranış. Her şeyimizle, eksiğimiz, artımız ve engellimizle beraber geleceği planlamak, medeni toplulukların yapacağı bir şey. Dolayısıyla buna örnek olan, emek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Anlamlı oldu. Gerçekten bizi ayrı bir dünyaya getirdiniz." diye konuştu.

Ortaköy Hayat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü İbrahim Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisan ayının dünya çapında "Otizm Farkındalık Ayı" olduğuna dikkati çekerek, "Bu ay dolayısıyla, otizm konusunda farkındalığı artırmak için bu mekanda bir sergi düzenlemeyi planladık. Bugün açılışını yapacağımız sergimiz bir hafta boyunca devam edecek." dedi.

Çınar, çocukların sergideki eserlerini okulun atölyesinde hazırladıklarını belirterek, "El sanatları atölyemiz var. Burada yaptıkları resimler, cam boyama, ahşap boyama ürünler var. Yaklaşık 12 öğrencimizin hazırladığı çalışmalar bunlar. 16-23 yaşındaki otizmli öğrenciler ile orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrencilerin yaklaşık 5-6 ayda yaptıkları ürünler. Okulumuzda şu an 22 öğrenci var. Yeni bir okuluz. 2 yıllık bir geçmişimiz var." ifadesini kullandı.

Kafe Mecra'nın işletmecisi Zafer Tahmaz ise hem bir kafe hem de bir sanat ve kültür mekanı olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Burada, kafe faaliyetlerinin dışında kültürel etkinlikler ile sanatsal faaliyetler de gerçekleştiriyoruz. Nisan ayının otizm farkındalık ayı olması, 23 Nisan'ın da çocuk bayramı olması nedeniyle, farklı bir etkinlik yapalım istedik. Ortaköy Hayat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin desteğiyle, oradaki öğrencilerin yapmış olduğu eserleri burada bir hafta boyunca sergiliyoruz. Amacımız otizme farkındalığı artırmak. Dünyada otizmle alakalı birçok çalışma yapılıyor ve bu anlamda da çok önemli mesafeler katedildi."

Öğretmen ve öğrenciler ile velilerin katıldığı açılışta, engelli öğrenciler mini konser verdi.

Sergi 30 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.