Yeteneksiz çocuk yoktur

Yeteneksiz çocuk yoktur
Eğitim hedeflerinin çocukların yeteneklerini keşfetmeye yönelik olduğunu belirten Kurum Müdiresi İlknur Hilal Tekin, “Özellikle yeteneği keşfedilen çocukların yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi en büyük vizyonumuz. Yeteneksiz çocuk yoktur” dedi.

Eğitimci Mustafa Nayır tarafından Meram Aşkan’da her santimetrekaresi çocuklar için özel düzenlenmiş ve onların günlük aktivitelerinde aktif olarak kullandıkları bir bina olarak tasarlanan Aşkan Anaokulu, yaklaşık 7 yıldır başarılı eğitimi ile adından sıkça söz ettiriyor. Aşkan Anaokulu hakkında gazetemize detaylı bilgi veren Aşkan Anaokulu Kurum Müdiresi İlknur Hilal Tekin, “Anaokulumuz hem ailelerimiz hem de öğrencilerimiz için hep birlikte çalıştığımız güzel aile olarak devam ettiğimiz bir kurum. Bunu yanı sıra bakıldığında Aşkan Anaokulu kurucularının da tabi ki eğitimci olmasının buranın yapısından temelinden itibaren önemli bir yeri var. Biz Konya’nın anaokulu olarak inşa edilmiş ve yapılmış tek binasıyız. Dolayısıyla temelinden itibaren buranın bir anaokulu binası olarak yapıldığını düşünecek olursak her santimetrekaresi çocuklar için düzenlenmiş ve onların günlük aktivitelerinde aktif olarak kullandıkları bir binaya sahip. Aynı şekilde bahçemiz eğitim alanlarımız buradaki atölyelerimiz yine tamamen öğrencilerimiz için dizayn edilmiş. Her hava koşulunda öğrencilerimizin dışarıda hava alabilmelerini sağlayacağımız olanaklarımızda var. Dolayısıyla bizim amacımız; tabi ki eğitim” diye konuştu.

dsc-0121.jpg

ÇOCUKLARIN YETENEKLERİ KEŞFEDİLİYOR

Aşkan Anaokulu’nun Milli Eğitim’e bağlı bir anaokul olduğunu kaydeden Tekin, “36 aydan 72 aya kadar öğrencilerimiz burada eğitim-öğretim almaları için bizlerle birlikte etkinlikler yapıyorlar. Her yaş grubu için ayrı olarak planlanmış ve programlanmış eğitimlerimiz var. Milli Eğitim müfredatına bağlı ilerliyoruz. Ayrıca revaçta olan kodlama eğitimi gibi farklı eğitim sistemlerinden bizde faydalanıyoruz. 6 yaşlarımız için haftalık 8 saat İngilizce dersleri var. Diğer yaş gruplarının 5’er saatlik İngilizce dersleri var. Biz tabi ki Güzel Sanatlar Akademisi olduğumuz içinde haftanın her günü öğrencilerimizle müzik dersleri yapıyoruz. Bunun haricinde Aşkan Anaokulu ilk açılırken yetenekli çocukları keşfedebilmek adına da çıkılmış. Adımızdan da belli olacağı üzere. Dolayısıyla burada öğrencilerimizin herhangi bir müzik aletine, jimnastiğe ve spor dalına var olan yetenekleri keşfediliyor. Bunların üzerine velilerimize bilgi vererek özel olarak ilgilenilmesi istenen çocuklarla da tabi ki özel olarak ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

dis.jpg

SEKTÖRDE GÖZDE ANAOKULLARI İÇERİSİNDEYİZ

Velilerin en kıymetlilerini kendilerine teslim ettiklerini ve bunun farkında olduklarını ifade eden Tekin, “Bir tarafım Aşkan Anaokulu’nda hâlâ veli olarak devam ediyor. Ben masanın öbür tarafına yani idari kısmına geçtiğimde de çok şükür hiçbir zaman çocuğumun üç yılı boşa gitmiş demedim. Özellikle Aşkan Anaokulu öğrencisini olmasını ve buradan mezun olmasını çok isteyerek devam ettirdi. Burada aile sıcaklığının sonsuz hissediliyor olması, herhangi bir güven probleminin burada yaşanmıyor olması, kurucularının eğitimci olarak olaya eğitim odaklı oluşu bunlar bir anne olarak benim için çok önemliydi. Bir idareci olarak baktığımda bu yolda ne kadar doğru gittiğimizin farkındayım. Konya’da bakıldığında Aşkan Anaokulu şu anda sektörde gözde olan anaokulundan bir tanesi” dedi.

dsc-0124.jpg

YETENEKLERİ DOĞRULTUSUNDA YÖNLENDİRİLİYOR

Aşkan Anaokulu’nun en önemli hedeflerinin vatanını ve milletini seven, temel ahlâk kurallarına sahip, sağlıklı, güzel düşünebilen, yetenekleri ortaya çıkarılmış çocukları yetiştirmek olduğunun altını çizen Tekin, “Öğrencilerimizle büyümek onların bir yerlere geldiğini görmek bizim en güzel hedeflerimizden bir tanesi. Bu eğitim anlamında daha da iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz. Genel olarak bizim bütün eğitim hedefimiz ‘Yeteneksiz çocuk yoktur’ üstünden gidiyor. Yeteneği olmayan çocuk yoktur yeteneği keşfedilmemiş çocuk vardır. Özellikle yeteneği keşfedilen çocukların yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi en büyük misyonumuz. Değerler eğitiminde ise doğruluk, saygı, cesaret, arkadaşlarıyla iyi geçinme, paylaşma. Bunlar aynı zamanda evrensel ahlâk kuralları. Biz bunlarla birlikte büyüyen çocuklar istiyoruz. Herhangi bir kalıba sokulmuş çocuklarla birlikte olmayı istemiyoruz ve genel olarak bütün eğitim sistemimiz ve şeklimiz aslında buna odaklı gidiyor” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

dsc-0141.jpg

dsc-0165.jpg

dsc-0167.jpg

dsc-0148.jpg

etkinlik-5.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.