Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

YETENEKSİZ SİNİZ!

YETENEKSİZ SİNİZ!

Konyaspor için daha 15 gün önce küme düşer bu takımdan bir cacık olmaz yorumları yapılırken, şimdi UEFA’da bile gruptan nasıl çıkarız planları başlamış durumda. Salzburg maçında gösterilen mücadele Sivas maçında da umutlanmamızı sağlamıştı aslında. Mehmet Özdilek’ in takıma şu aşamada olumlu bir hava kattığı tartışılamaz.

Yağışlı ve soğuk bir havada karşılaşan iki takımın mücadelesine, maalesef atılanlar, kaçandan girilen pozisyonlardan çok yine hakem kararları maçın önüne geçti. Türkiye’nin en kariyerli hakemi olarak gösterilen Cüneyt Çakır yaptığı skandal karar ile damga vurdu maça. Genel manada yeteneksizler ancak; yeni başlayanı, eliti, tecrübelisi kim olursa olsun bu ilginç hakem kararları neden hep Konya’ya denk geliyor anlamış değilim.

Konyaspor yönetimi durumdan her zamanki gibi memnun olsa gerek ki tek bir tepki mesajı yayımlamadı. Her zaman olduğu gibi kendimiz yazıyor, kendimiz okuyoruz. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gerçekten büyük takımmış. U17 maçında yapılan insanlık dışı hareket sarı kart ile cezalandırılırken İngiliz siteleri başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde servis edildi. O pozisyonun sezonun ilk maçında Süper Lig’de ayağı kırılan Abdou Razack Traore’nin pozisyonu ile çok farkı olmasa gerek, biri Süper Lig diğeri amatör kim konuştu?

Süper ligde video hakem tartışılıyor. Bence Türkiye’de video hakem tartışılmasın! Türkiye’de tartışılacak hakem olmasın mı yoksa videonun başında oturanlar mı hakem olmalı! Bence oyunu direkt video hakem yönetsin hakemsiz çıkılsın maçlara, ses sistemi ile görüntüden izleyip karar verip önlerinde ki düğmeye basmayı denesinler belki düğmeye basabilirler.  En azından düğmeye basarken vicdan yapma şansları olur. Ya da oyunculara ve hakemlere çip takılsın temas olduğunda hakemlere titreşim göndersin sistem.

Türkiye’nin en kariyerli hakemi denilen UEFA’nın FİFA’nın görev verdiği elit hakemler listesinde bu beyefendiyi görünce video hakem uygulamasına hak veriyorsun.

Bakınız bu yönetimden Sivas cephesi bile rahatsız olduğuna eminim, onlar da oynadıkları güzel oyuna, aldıkları 3 puana gölge düşmesinden rahatsız oldular.

Konyaspor hücum anlamında üçüncü bölgeye gelinceye kadar oynanan oyun umut verirken, halı sahada bile alırken düşüneceğimiz hücum oyuncuları ile canımız sıkılıyor. Konyaspor topla çıkarken kaybettiği toplar, defansın dengesiz yakalanmasına neden oluyor. Ligin en az gol atan takımı olmamız yanında, takım olgusundan da uzak kalınca attığımız az golün kıymeti olmuyor.

Bugün için yazmanın çok anlamı olmasa da, hücumdaki oyuncularımızı takımımıza kim kazandırdı ise kendisinin Konyaspor ile bir kuyruk acısı mı var diye düşünmeden edemiyor insan.

Değinmek istediğim son konu ise ‘’İmoh Ezekiel’’ bu adam Konyaspor’da ki en kariyerli yabancı dersek sanırım yalan söylemiş olmayız. Bu adamın baş mevkii forvet olduğu halde, bu kadar gol sorunu çekerken, neden kanatta son 5-10 dakika maçlarda süre alıyor, inanın anlamak çok güç. Bir sonraki maçta on birde en uçta başlamaz ise ya oyuncu ile ya da kulüp ile çok ciddi problemler olduğunu düşünmek zorunda kalacağız.

Sonuç olarak; TFF ister bizi gözden çıkardı deyin, ister Türk futbolunun istenmeyen şehriyiz deyin ya da bunlar tesadüf deyin. Hadi salağı oynayalım bizde nasılsa bu düzene baş kaldıran Konya’da kaç kişi var diyelim. Bizim maçlarımıza gelecek vadeden amatör hakemleri verin, en azından daha inandırıcı olursunuz. UEFA’nın en üst klasmanındaki adam nasıl böyle hata yapar hala anlayamıyorum.

Anladık yeteneksizsiniz ama ellerinizi bir şehrin el değmemiş duygularından uzak tutun.

Maçın Sözü; hata yapmayan bir insan, hiçbir şey yapamazmış. Ben Cüneyt Çakır’ın hata yaptığını düşünmeyenler tarafındayım!

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR