Yetimler Vakfı Arakanlı Müslümanlara Yardım Ulaştıracak

Yetimler Vakfı Arakanlı Müslümanlara Yardım Ulaştıracak
Yetimler Vakfı Genel Başkanı Karavil: - "Toplanan yardımlarla 10 su kuyusu açacağız. Bunun dışında barınabilmeleri için çadır evler oluşturacağız. Sıcak yemek programımız olacak"- "Bugün ülke olarak ayakta durmamızı halkımızın hayırsever olmasına bağlıyor

DİYARBAKIR (AA) - Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara Türkiye'de toplanan yardımları ulaştıracak.

Myanmar ordusu ve Budist çetelerin katliamından kaçarak Bangladeş'teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanlara yönelik Türk yardım kuruluşlarının yaptığı çalışmalar aralıksız sürüyor.

Yetimler Vakfı Genel Başkan Fikri Karavil, vakfın genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde Arakanlı Müslümanların büyük bir vahşetle katledildiğini belirtti.

Müslümanların zulüm nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kaldığına işaret eden Karavil, Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattıklarını aktardı.

Karavil, kamuoyunun bu konuya karşı duyarlılığını artırmaya yönelik birtakım faaliyet ve etkinlikler de gerçekleştirdiklerini dile getirerek bir aylık sürede kampanya çerçevesinde toplanan bağışları bizzat teslim etmek üzere dernek üyeleri ile yarın Diyarbakır'dan Bangladeş'e gideceklerini bildirdi.

- "10 su kuyusu açacağız, yemek programımız olacak"

İhtiyaçları bizzat yerinde tespit etmek için Bangladeş'te bulunacaklarına dikkati çeken Karavil, şunları söyledi:

"Bu toplanan yardımlarla orada 10 su kuyusu açacağız. Bunun dışında barınabilmeleri için çadır evler oluşturacağız. Orada olduğumuz süre zarfında kardeşlerimize sıcak yemek programımız olacak. Eğitimlerine de bir miktar katkı sunabilmek için kırtasiye yardımı da yapacağız. Medresede eğitim gören çocukların Kur'an-ı Kerim ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanacak."

Hayırseverlerce 250 bin lira bağış yapıldığını, bu kapsamda öncelikle 10 su kuyusu açmayı, çadır, gıda ve giyim yardımı yapmayı planladıklarını ancak yardımların gün geçtikçe arttığını dile getirdi.

Karavil, hedeflerinden daha fazla yardım götürme imkanına ulaştıklarına işaret ederek "Bugün ülke olarak ayakta durmamızı halkımızın hayırsever olmasına bağlıyorum. Kendisi dışındaki insanların ihtiyaçlarını karşılama noktasında gerçekten halkımız takdir edilecek pozisyonda. Dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum ve mağdur varsa muhakkak yardım eli uzatıyor." diye konuştu.

Arakanlı Müslümanlar için toplanan kurban yardımlarını da ulaştıracaklarını ifade eden Karavil, kampanyalarının 12 Aralık'a kadar devam edeceğini vurguladı.

Karavil, bu süre zarfında gelen tüm bağış ve yardımları ulaştıracaklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.