Yetiştirme yurtlarındaki kızlar hayata hazırlanıyor

Yetiştirme yurtlarındaki kızlar hayata hazırlanıyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı İstanbul'daki yetiştirme yurtlarında büyüyen 17-18 yaş aralığındaki genç kızlar, KADEM'in yürüttüğü "Geleceğe İşbaşı" projesi kapsamında mesleki, teorik ve uygulamalı eğitim alıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı İstanbul'daki yetiştirme yurtlarında bulunan 17-18 yaş aralığındaki genç kızlar, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) yürüttüğü "Geleceğe İşbaşı" projesi kapsamında mesleki, teorik ve pratik eğitim alarak, hayata hazırlanıyor.

Tekstil ve moda tasarımı, turizm ve otelcilik, grafik tasarımı ve bilişim teknolojileri alanlarında eğitim gören 30 genç kız, 45 günlük eğitim sonunda istihdam edilecek.

AA muhabirine konuşan KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, "Geleceğe İşbaşı" projesiyle yetiştirme yurtlarındaki genç kızların hayata hazırlandıklarını söyledi.

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün kurumlar sertifika verebilir ama derdimiz bu kızlarımıza katılım sertifikası verip göndermek değil. Amacımız, yetiştirme yurdundaki kızlarımızın gelecekte işlerine yarayacak geçerliliği olan bir meslek sertifikası edinmeleridir. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezleriyle birlikte ortak çalışmaya karar verdik. KADEM Merkezinde de kızlarımız 16 Mayıs'ta eğitim almaya başladılar ve toplam 45 gün 400 saat eğitim alacaklar. Eğitim sonunda da bize partner olmak isteyen şirketlerimiz aracılığıyla kızlarımıza istihdam sağlanacak. Eğitim sonunda İŞ-KUR, 320 gün kızlarımızın sigortalarını ve maaşlarını ödeyecek. Bu günler içerisinde kızlarımızı yerleştirdiğimiz iş yerlerinde, usta ve çırak ilişkisiyle, buradan aldıkları teorik eğitimi, işe girdikleri şirkette tam öğrenmelerini sağlayacağız. Gönüllü üyelerimiz de onları iş yerlerinde ziyaret edecek. Dolayısıyla eğitim verdik, 'siz kendinize iş bulun' demiyoruz."

Hapishanedeki kadın hükümlüler eğitilecek
Türkiye'ye yayılması planlanan proje kapsamında, hapishanedeki hükümlüler ve sığınma evlerindeki kadınlara da mesleki eğitimler verileceğini anlatan Yılmaz, "Sadece yetiştirme yurdundaki kızlar değil, hapishanelerde hüküm giymiş ya da yakın zamanda tahliye olacak ve sığınma evlerindeki dezavantajlı kesimindeki kadınlara da eğitimler vereceğiz. Hayatın zorluklarını yaşayan ve o zorluklar içerisinden gelen genç kızlar ve kadınların ellerinden tutmak istedik" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.