Yıkılan istinat duvarı huzurevi binasına hasar verdi

Yıkılan istinat duvarı huzurevi binasına hasar verdi
İzmit'te bir inşaatın yıkılan istinat duvarının hasar verdiği huzurevinin boşaltılması kararlaştırıldı

KOCAELİ (AA) - İzmit'te bir inşaatın yıkılan istinat duvarının hasar verdiği huzurevi boşaltıldı.

Turgut Mahallesi Huzurevi Sokak'ta, Kocaeli Huzurevi arkasında yapımı devam eden bir inşaata ait istinat duvarında çökme meydana geldi. İstinat duvarındaki taş parçaları ve toprak, huzurevi binasının arka bölümüne hasar verdi. Olay yerine gelen İzmit Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile AFAD İl Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan inceleme sonucunda huzurevinin boşaltılmasına karar verildi.

Huzurevinde kalan vatandaşların bir bölümü servis araçlarıyla çevredeki rehabilitasyon merkezlerine sevk edildi, bazıları ise izinli olarak ailelerinin yanına gönderildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Kocaeli Huzurevi binasının arka kısmında bulunan arsada devam eden inşaata ait istinat duvarında oluşan deformasyonun sabah saatlerinde tespit edildiği bildirildi.

Tedbir amaçlı olarak binanın boşaltıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunun üzerine kurumumuzda kalan yaşlılarımızdan ailesinin yanına izinli gidebilecek 38 yaşlı, ailelerine izinli olarak gönderilmiştir. Kalan 54 yaşlımız ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün diğer kuruluşlarına misafir olarak yerleştirilmiştir. Kurumumuzda kalan yaşlılarımız, yaşanan olaydan dolayı herhangi bir sağlık sorunu yaşamamışlardır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.