Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Yıkılmadık ayaktayız

Yıkılmadık ayaktayız

41 bine yakın taraftarının önünde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Torku Konyaspor, maça klasik 11’inden üç farklı isimle çıktı. Savunmanın göbeğinde Selim Ay ve Vukovic kesik yemiş, orta sahada da Ali Çamdalı yerini May Mahlangu’ya bırakmıştı. Kocaman’ın Erciyes maçı sonrasında radikal değişiklikler yapması bekleniyordu. Nitekim öyle de oldu.

Savunmanın göbeğindeki Vukovic dengeli, Ali Turan ise Emenike’yi yıldıracak tarzda sert bir futbolla maça başladı. May Mahlangu ileri ucu en fazla destekleyen isim olurken, maça kontrollü başlayan Torku Konyaspor, Ömer Ali Şahiner’in ilk bindirmesinde tehlike oluştururken ikincisinde ise golü buldu. Gole de dikkat çekmek gerekiyor. Sezon başından buyana sayısız pozisyon bulmasına rağmen takipçilik olmaması neticesinde gol atamayan ve bu maça ligin en az gol atan ekibi olarak çıkan Torku Konyaspor bu kez Mahlangu’nun tam zamanında ve tam yerinde olmasıyla golü buluyordu.

 Bu erken gol zaten aklı gelecek hafta oynayacağı derbi maçta olan Fenerbahçe’nin gardını düşürdü. Sadece sağ kanadı işleyen, orta sahada üç ön libero ile oynayan sarı-lacivertliler ilk devrenin son iki dakikasına kadar hiçbir varlık gösteremedi. Ama o son bölümde Kuyt’ın boş kaleye dokunamadığı ve Gökhan Gönül’ün direği sıyırıp giden şutlarında ise şanslı olan taraf yeşil-beyazlı ekibimizdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe’nin daha saldırgan bir futbol tercih etmesi bekleniyordu oysa beklenenin tam tersine üretkenlikten uzak bir sarı-lacivertli takım ve galibiyeti koruma iç güdüsüyle hareket eden, ikinciyi atmaktan ziyade yememeyi düşünen bir Konyaspor vardı. Belki de Konyaspor bu sezon ilk kez haddini bilerek oynadı. Egemen’in attığı golde ise yapacak çok fazla bir şey yoktu. Bu sezon dördüncü kez korner sonucu gol yiyen temsilcimiz zorlu 90+6 dakikayı 1-1 ile tamamladı. Belki Fenerbahçe’nin risk aldığı bölümde biraz daha ofansif oyun yapısı düşünülebilirdi ama bu bir puan da ilaç gibidir. Aslında sonuca da çok fazla takılmamak gerekir. Rakibimiz olmayan bir takımdan bir puan aldık. Bu +1 puan anlamı taşır ki yeri geldiğinde galibiyetten bile daha kıymetli olacaktır.

Torku Konyaspor, Fenerbahçe karşısında aldığı puanla sonuna kadar mücadele edeceğinin sinyalini verdi. Dahası “yıkılmadık ayaktayız” diyerek hepimize umut aşıladılar. Taraftar her zamanki gibi müthişti. Onlar için söylenecek fazla söz yok ama Ömer Ali Şahiner için bir kelam etmekte yarar var. Futbolun her zaman ayakla değil bazen de yürekle oynanması gerektiğini gösterdi. Maçın tartışmasız en iyi ismiydi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR