Yıldırım: Kalite bu çatı altında

Yıldırım: Kalite bu çatı altında
Kalitenin Konyıl çatısı altında toplandığına vurgu yapan Mehmet Yıldırım, “Geniş ürün stoğumuz ile istenilen ürünü zamanında insanlara teslim ederek onları rahatlatıyoruz” dedi

Yaklaşık 11 yıldır yapı malzemeleri sektöründe verdiği hizmetle adından sıkça söz ettiren Konyıl Yapı Malzemeleri, geniş ürün gamı ve stoğu ile taleplere zamanında karşılık veriyor. Kalitenin Konyıl çatısı altında toplandığına vurgu yapan Mehmet Yıldırım, “Geniş ürün stoğumuz ile istenilen ürünü zamanında insanlara teslim ederek onları rahatlatıyoruz” dedi.

dsc-0080.jpg

Ticari hayatına muhasebeci olarak başlayan Mehmet Yıldırım 1999 yılında Sefa Yapı isimli firmasını kurarak kendi işletmesini faaliyete geçirdi. 2010 yılının 6. ayında Konyıl Yapı Malzemeleri’ni kurduğunu aktaran Konyıl Yapı Malzemeleri İşletme Sahibi Mehmet Yıldırım, “2010 yılından önce sadece uygulama ve taşeronluk yapan bir firmaydık. 2010 yılından sonra satış hizmeti vermeye başladık. Daha öncesinden biz bu ürünleri kullandığımız için sektöre hızlı bir giriş yaptık. Bu anlamda da gerek tedarik gerekse stok anlamında da zorlanmadık. 2010 yılında Konya’da birine bir inşaat malzemesi lazım olduğu zaman, bunu nereden bulurum diye sorduğu zaman parmakla Konyıl’ın gösterilmesini hedeflemiştim. Şuanda demir, tuğla, seramik haricince bütün ürünleri satışını ve uygulamasını yapıyoruz. Yani yapının temel yalıtımından çatıya kadar her ürün var. Ürün gamımız gayet geniş. Bu noktada da stoklarımız çok geniş. 2 depomuzda yaklaşık 150 tır stok kapasitemiz var” diye konuştu.

dsc-0083.jpg

ÜRÜN İMALATI YAPMAK DA HER ZAMAN HEDEFİMDİ

2020 yılında yeni bir oluşuma girerek Tuğra Kapı adı altında oda içi kapı imalatına başladıklarını ifade eden Yıldırım, “Mobilya sektörüne de bir nebze olsun giriş yapmış olduk. Burada mobilya işleri yapıyor olsak da ağırlıklı hedefimiz hem iç pazarda hem de yurt dışı pazarına kapı satışı yapmak. Bir yılımızı doldurmadık ama çok güzel ivme kazandık. Tabi burada da Konyıl’ın müşteri portföyünün faydası var. Ticaret yaptığımız müşterilerimiz, hizmet ve ürün noktasında kalitemizi bildiği için mobilya sekmentinde de bizleri tercih ediyor. Ürün imalatı yapmak da her zaman hedefimdi. Bu oluşumla da hedefimi gerçekleştirmiş oldum” şeklinde konuştu.

dsc-0096.jpg

ANKARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ AÇTIK

Konya’daki projelerin en az yüzde 70’inde ürün satışlarının olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Konya’nın en büyük projelerinde Doğa Şehir Sitesi, Naturapark, Kobisan gibi projelerde çalışmalarımız oldu. Mevcutta devam eden projelerimizde var. Potansiyelimizin yüksek olduğunu düşünüyoruz ve bu anlamda da 2021 yılının başında Ankara Bölge Müdürlüğümüzü açtık. Türkiye’nin çoğu yerine sevkiyat yaparak hinterlandımızı genişlettik. Konyıl bünyesinde kaliteliyi ucuza satmak hedefiyle çıktığımız yolda bugün dünya standartlarındaki 20’nin üzerindeki firmanın bayiliğini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

dsc-0097.jpg

KALİTELİ ÜRÜNÜ ZAMANINDA TESLİM EDİYORUZ

Kalitenin Konyıl çatısı altında toplandığına vurgu yapan Yıldırım, “İnsanlara zamanında kaliteli ürünü teslim ettiğiniz zaman vazgeçilmez oluyorsunuz. 130 tır ürünü biz neden depomuzda tutuyoruz? İstenilen ürünü zamanında insanlara teslim ederek onları rahatlatmak için. Bugün bana fabrika 1 tır alçıpanı vermekte zorlanırken müşterimiz 5 tır alçıpan istese, bugün sevk edebilecek durumdayız. Bunun yanında diğer modüler asma tavanlarda, yalıtım malzemelerinde ve diğer ürünlerde bunları yapabilecek kapasitedeyiz. İşi çözme odaklı çalışarak müşterilerimize hizmet ediyoruz. Ayrıca yapı sektöründe müşterinin istediği tüm ürünleri bizden toparlayıp gidebilecek kapasitedeyiz. Başka bir yerde ürün aramasına gerek yok. Bu da müşteri noktasında kaçınılmaz oluyor” dedi.

dsc-0102.jpg

ÇABAMIZ VE GAYRETİMİZ İLK GÜNKÜ GİBİ DEVAM EDİYOR

Dünya’da yaşanılan krizlerden dolayı ticari anlamda tüm bilinenlerin değiştiğini belirten Yıldırım, “Önceki dönemlerde ürün temini ve fiyatı anlamında bazı şeyleri hesap ederek hedefler koyuyordunuz. Geldiğimiz nokta itibariyle bazı şeyleri hesap edemiyorsunuz. Ürün stoğumuz zengin ama yavaş yavaş stok da dayanmıyor. Fabrikalarda terminler uzuyor. Bize günlük 1 tır ürün lazımken fabrika hafta 1 tır ürün verebiliyor. Zamanında stoklarımızı güçlendiğimiz için bu sorunları aşabiliyoruz. 2030 yılı için bir hedef koyamıyoruz. İllaki çabamız ve gayretimiz ilk günkü gibi devam ediyor. Piyasa şartları artık bizi korkutuyor. Şuan hiçbir şeyi öngöremiyoruz. İç piyasayı bu kadar çok etkileyen sebebin de çok fazla ihracatın yapılması. Bu sürecinde ne kadar süreceğini bilmiyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

dsc-0087.jpg

dsc-0100.jpg

dsc-0092.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.