Yıldız Dağı'nda kış sporları çalışmaları

Yıldız Dağı'nda kış sporları çalışmaları
SİVAS (AA) - Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin Tokat'a ve Karadeniz bölgesine bağlanması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.Sivas...

SİVAS (AA) - Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin Tokat'a ve Karadeniz bölgesine bağlanması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, çalışmaları yerinde görmek üzere Yıldız-Tokat arasındaki bölgeye giden Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve bazı yetkililer, yapılması planlanan yolda incelmelerde bulundu.

Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin bölgede yaklaşık 4,5 milyon kişiye hitap ettiğini belirterek bunların içinde en önemli paydaşın da Tokat olduğunu kaydetti.

Tokat ile Sivas'ın birçok konuda ortak bağlarının olduğunu hatırlatan Ayhan, "Tokat ile Sivas arasında hem ekonomik hem idari hem de kültürel bir bağ var. Bu gönül bağını da inşallah yollarla birleştireceğiz. Geçen yıl hizmete giren Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne Sivas sınırları içinde 100 milyon liralık yatırım yapıldı. Ama Yıldız'da ziyaretçi olmadığı sürece yapılan yatırımın hiçbir kıymetinin olmadığını her zaman söyledik. Tokat ile olan bağımızı daha çok güçlendirmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ayhan, bağlantı yolu için geçtiğimiz yıldan beri çalışma yürüttüklerini belirterek, "Sivas-Yıldız Dağı arası 58 kilometre. Yapılacak yol ile de Tokat-Yıldız Dağı arası hemen hemen 58 kilometre olacak. Tokat ile yakınlaştığımız zaman Ordu'ya da yakınlaşacağız. Yıldız Dağı'ndaki yatırımın daha verimli ve etkin olması insanların kış turizminde sosyal hayatını canlandırması için önemli olacak. Bu yaz güzel bir ekip kurarak bu işi neticelendireceğiz. Bu bölge insanının uzaklara gitmeden Yıldız Dağı'ndan kış sporları adına istifade etmesi en büyük arzumuz." açıklamasında bulundu.

Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe de iki şehirdeki doğal güzelliklerin ve yapılan yatırımların ortaklaşa kullanılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sivas İl Özel İdaresi, Yıldız Dağı'na kış sporları için çok önemli bir yatırım yaptı. Bu bir insani ihtiyaçsa Tokatlının da bu bölgeyi kullanma noktasında avantajlarını araştırıyoruz. Geçmişten beri her iki il arasında birbirini bağlayan yollarımız var. Ancak Yıldız Dağı'na ulaşımın daha rahat sağlanması için Sivas'taki genel sekreterimiz ve onun değerli ekibiyle yapılabilirliği en uygun yolun araştırmasını yapıp ilerleyen günlerde her iki şehri birbiriyle kucaklaştırmak istiyoruz. Henüz kesinleşmiş bir güzergahımız olmadığı için bir tarih vererek kamuoyunu beklenti içine sokmak doğru değil. Hep birlikte incelememizi yaptık. Arkadaşlara teşekkür ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.