Yıllar sonra

Yıllar sonra
Atiker Konyaspor, bu sezon Süper Lig’e yükselen Adanaspor ile bu kategoride 12 yıl sonra karşı karşıya gelecek. Alt liglerde çok kez karşı karşıya gelen iki takımın Süper Lig’deki son mücadelesine Zafer Biryol 4 golüyle damga vurmuştu

Hafta içinde UEFA Kupası mücadelesine çıkan Atiker Konyaspor, bugün evinde Adanaspor’u konuk edecek. Yeşil-beyazlılar, yeni sezonda henüz evinde galibiyetle tanışmazken, taraftarının desteğiyle ilk üç puanını almak istiyor. Shakhtar maçı sonrası evinde Gençlerbirliği’ne evinde puan kaptıran Atiker Konyaspor, Adanaspor maçında aynı senaryoyu yaşamak istemiyor.

SÜPER LİG’DE 9. KEZ

Alt liglerde çok kez mücadele eden Atiker Konyaspor ile Adanaspor, Süper Lig’de 9. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar Süper Lig’de oynanan 8 karşılaşmada Atiker Konyaspor’un üstünlüğü göze çarpıyor. Rakibi karşısında 4 kez sahadan galibiyetle ayrılan Atiker Konyaspor, 2 kez de mağlup oldu.

ZAFER BİRYOL İMZASI

İki takım Süper Lig’de en son 2003-2004 sezonunda karşı karşıya geldi. Konya Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşma tarihi bir skora tanıklık ederken, maça Zafer Biryol damga vurdu. Konayspor’un 4-1 kazandığı karşılaşmada 4 golün tamamına Zafer Biryol imza atarken, bu maç iki takımın Süper Lig’de oynadığı son karşılaşma oldu.

SÜPER LİG’İN HABERCİSİ

İki takımın tarihte önemli yer tutan bir karşılaşması da 2009-2010 sezonunda oynandı. İki takım da Süper Lig’e yükselme mücadelesi verirken, Adanaspor normal sezonu 3., Ziya Doğan yönetimindeki Konyaspor ise 6. sırada bitirdi. Yükselme Grubu’nun ilk maçında karşı karşıya iki ekibin maçından galibiyetle ayrılan Konyaspor, daha sonra Karşıyaka galibiyeti ve Altay beraberliğiyle Süper Lig’e çıkan takım olmuştu.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.