Yıllar sonra okuma yazma öğrenince şiir yazmaya başladı

Yıllar sonra okuma yazma öğrenince şiir yazmaya başladı
Doğuştan bedensel engelli Umut Yılmaz, okula gidemediği için okuma yazmayı yıllar sonra Halk Eğitim Merkezi'nde katıldığı kursla öğrendi- Engeli dolayısıyla kalem tutamayan Yılmaz, bilgisayar klavyesine tek tek dokunarak kaybettiği annesi için şiirler yaz

KARS (AA) - HÜSEYİN DEMİRCİ - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan doğuştan bedensel engelli olan ve okula gidemediği için yıllar sonra Halk Eğitim Merkezi'nde katıldığı kursla okuma yazma öğrenen 20 yaşındaki Umut Yılmaz, duygularını şiir yazarak anlatmaya çalışıyor.

Sarıkamış'ın İnönü Mahallesi'nde babasıyla yaşayan doğuştan bedensel engelli Umut Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedensel engelli olduğu için çocukluk yıllarında, o dönemin koşullarıyla okula gitme imkanı bulamadığını, bu yüzden okuma yazmayı yıllar sonra İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde katıldığı kursta öğrendiğini ifade etti.

Yılmaz, okuma yazma öğrenmenin hayatına büyük zenginlik kattığını, annesini yitirdikten sonra da en büyük teselliyi de duygularını şiir yazarak bu yolla ifade etmekte bulduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Annemi kaybettikten sonra kolum kanadım kırıldı. Her yazdığım şiirde aklıma annemi getirdim. Bilgisayarımdaki tuşlara her dokunuşumda çıkan mısralar bana yeni bir fikir katabiliyor. Benim bu dünyada bir tek babam var. Kimseden destek almıyorum. Ben engelli olmama rağmen hayata çok bağlı bir insanım. Şiirlerimde genelde aşkı yansıtmaya çalışıyorum. Şiir ve duygu engel tanımaz."

- İleride şiir kitabı çıkarmak istiyor

Şiirlerinde genelde sevgiyi ele aldığını ve şimdiye kadar 30 şiir yazdığını kaydeden Yılmaz, ileride "Umuda Yolculuk" adıyla şiir kitabı çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

Yılmaz, şiir yazması ve şiir kitabı çıkarmak istemesindeki bir amacının da insanlara ulaşarak, engelli bir insanın yaşamından izler sunmak olduğunu ifade ederek, "Şiirlerimdeki mısralarda duyguları en iyi şekilde yansıtmaya çok dikkat ederim çünkü şiir kitabı çıkardığımda okuyucularımın ne zorluklardan geçtiğimi anlaması lazım. Biz engellilere toplumun daha çok sahip çıkmasını istiyorum. Herkes her an bir engelli adayıdır, asıl önemli olan beyinlerdeki engeli aşmaktır." dedi.

Umut Yılmaz'ın en büyük destekçisi olan babası Ahmet Yılmaz da oğlunun ellerini rahat kullanamadığı için yazmakta zorlanmasına rağmen azimle şiirlerini yazdığını söyledi.

Oğlunun şiire olan tutkusuyla hayata bağlandığını ifade eden Yılmaz, "Onda şiir yazma yeteneği oldukça fazla. Bu günümüze çok şükür olsun, Allah ne demişse o olur. Umut, kitap çıkarmayı çok istiyor. Ben de çok mutlu oluyorum çalışmalarından dolayı. İnşallah kısa sürede bu da yerine gelecek." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.