Yıllardır Süren Sağlıklı Su Özlemi Sona Erdi

Yıllardır Süren Sağlıklı Su Özlemi Sona Erdi
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Ereğli ve Emirgazi ilçelerine bağlı mahalle ve yaylalarda yıllardır süren sağlıklı su özlemini iki adet kuyu ve 2 bin metreküplük hacme sahip gömme su deposu ile giderdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su azlığı, sağlıksız su, su şebeke ve altyapı eksikliği olan ilçe merkezleri ve mahallerde yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor.

Su yetmezliği ve sağlıksız su şikâyeti olan Ereğli ilçesine bağlı Kutören ve Emirgazi ilçesi merkez, Belkaya ve Demirci mahallelerinde daha önce içilebilir özelliğini kaybetmiş, insan sağlığını tehdit eden su kaynaklarını iptal edip sağlıklı, güvenli su kaynaklarını devreye alan KOSKİ, Kutören Grup Suyu Projesi kapsamında kuyu açım işlemlerini gerçekleştirdi.

Ereğli ilçesi Kutören Mahallesi’nde açılan iki adet kuyudan her birinde saniyede 12 litre su elde eden Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, alınan suyu yapımı devam eden 2 bin metreküp hacme sahip gömme su deposuna aktaracak. Kutören, Belkaya ve Demirci mahalleleri ile bunlara bağlı yaylalara hizmet verecek olan depo sayesinde, ilave açılacak sadece bir kuyu ile Emirgazi ilçesinin merkez mahallelerine de Kutören Grup Suyu Projesi’nden su verilebilecek.

Söz konusu yerlerin 30 yıllık sağlıklı, güvenli ve kesintisiz su ihtiyacını karşılayacak olan Kutören Grup Suyu Projesi kapsamında, yapımı devam eden 42 bin metre su şebeke hattının terfili bölümünde 250 milimetre çapında duktil boru, cazibeli bölümünde ise 250 milimetre çapında 100 yıl ömürlü polietilen borular kullanılıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.