Murat Güzel

Murat Güzel

Yine Büyükşehir

Yine Büyükşehir

Dün okurlarımızdan gelen şikayet maillerini yayınlamamızın akabinde e-postama yeni yeni şikayetler düştü. Bu kez vatandaşlar Park ve Bahçeler ile Fen İşleri’nden şikayetçi. İşte o şikâyetlerden üçü:

--Selahaddin Eyyubi Parkına araçla giriş yapılamazdı (bir zamanlar) Aylardır her hafta sonu insanlar piknik yaparken park içinde araçlar fink atarken nedense ortalıkta uyaran görevli görmedik. Hafta içi Piknik malzememiz çok olduğu için biz de araçla kamelyanın yanına eşyaları bırakıp dönmeyi düşündük. Malzemeleri indirirken iki görevli geldi. Hanımefendi ile başlayan cümle ''ÇEK'' emir kipiyle bitince şahısla, karşısında çocuk olmadığını söyleyip tartıştım. Saygısız bir şekilde ''şunun plakasını al'' diyerek plakamı aldılar. İşim bittiğinde aracı parktan çıkardım ancak 5 dakika sonra polis ekipleri devriye attı.

--Bu park görevlileri şahsi araçlarıyla parka girmekte,vatandaşa gelince kural uygulamaktadır.

Ebu Suud Efendi caddesinde yeni elektrik santral caddesine dönerken bulunan göbeği belediye apar topar kazıp kaldırma çalışmalarına başladı. Caddeye giriş çıkış engellendi. Esnaf ve mahalleli mağdur durumda. Bir an önce çalışmaların durdurulup caddenin eski haline dönmesini istiyoruz.

--Selahaddin Eyyubi Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesinde neden hiç kaldırım yok neden? Her yer çöplük gibi yeri geldi mi Selçuklu çalışıyor Konya büyüyor diyen yetkililer görün şu resmi biran önce yapılı olan kaldırımları sökmeyi bırakıp kaldırım olmayan yol olmayan yerleri yapın!

İkinci şikayete foto da eklenmiş.

kaldirimsiz-cadde.jpg

TEKSAS OTOBÜS DURAĞINA ÇÖZÜM ARANIYOR

Teksas Otobüs Durağı olarak bilinen durak, uzunca bir süredir hem Konyalılar’ın hem de Büyükşehir Belediyesi’nin gözüne batıp duruyor.

Konyalılar’ın gözüne batıyor, çünkü bu durak ve bilhassa akşam saatlerinde durak çevresinde yoğunlaşan kalabalık hem yaya hem de araç trafiğini zorlaştırıyor.

Bölgede önceki yıllarda gizli saklı bazı “zehirli madde ticareti”nin yapıldığını da duymuş ve hatta yazmıştık.

Belediye bir çözüm arıyor doğrusu bu durağa.

Durağı kaldırmak en kökten çözüm ama durağı kullanan vatandaşlar ve toplu ulaşım araçları açısından bu çözüm çıkmaza dönüşüyor.

Bazı vatandaşlar ise Meram Yeni Yol, Meram Yaka vb. Meram güzergahına giden otobüslerin kalkış noktası olarak Kültürpark’ın belirlenmesinin meseleyi çözeceği, en azından Teksas Otobüs durağının yükünün önemli bir bölümünü alacağı görüşünde.

Son karar elbette Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin.

Ancak vatandaşların başka konularda eleştirdikleri belediyeyi bu konuda desteklediklerini söylemek de borcumuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR