Yine kazı yine tarih

Yine kazı yine tarih
Alaaddin Tepesi çevresinde yapılmakta olan tramvay yolu yapımı sırasında iki yeni taşa rastlandı.

Alaaddin Tepesi çevresinde yapılmakta olan tramvay yolu yapımı sırasında iki yeni taşa rastlandı.

TRAMVAY YOLU TARİH GİBİ

Şehir merkezinde yapılan tüm kazı çalışmalarında nerede ise bir tarihi esere ya da taşa rastlanılıyor. Son olarak Alaadin tepesi çevresinde yenilenmekte olan tramvay yolu yapımında eski orduevi önünde ki bölümde yapılan gece çalışmasında iki yeni taşa rastlandı. Taşlar ilgililer tarafından koruma altına alınırken bu çalışmalarda rastlanan eserlerin de bir yerde toplanıp toplanmadığı, ya da bu eserlerin nasıl bir şekilde koruma altına alındığı merak ediliyor. Tramvay hattı yapımı esnasında sürekli olarak tarihi kalıntılara rastlanması şehir merkezinin tarihi hakkında da önemli ipuçları veriyor. Son olarak Kuyu Bileziğine rastlanan kazılarda küçük bir Roma Mezarı da çıkmıştı.

 

SELÇUKLU TÜNELLERİ OLABİLİR Mİ?

Yapılan kazılarda rastlanan eserlerle ilgili olarak tarihçiler ve konuyla ilgilenen duyarlı insanlar buradan Selçuklu dönemi tünellerinin de çıkmasının yüksek bir ihtimal olduğu görüşündeler. Tarihçiler Alâeddin Tepesinde bulunan beton şemsiyenin altından başladığı ve Alâeddin Keykubad Cami altından Üçler Mezarlığı kapısına kadar devam eden tünellerin olduğunu sık sık gündeme getirmişlerdi. Öte yandan yapılan her kazıda özellikle Roma ve Bizans dönemine ait kalıntıların bulunması akıllara “^Alâeddin Tepesi etrafında Roma Köyü mü var? sorusunu da getiriyor. büyükşehir belediyesi yetkilileri ise çalışmalarda ki tüm tarih parçalarının özenle saklandığını belirttiler. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum