Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yollar, yollar yollar…

Yollar, yollar yollar…

Bizim gençlik yıllarımızda “Yollar yollar yollar” diye bir şarkı vardı. Arada bir söylerim. Benim müzik yönüm sıfırdır… Hatta eksilerin altındadır.
Hiç bir şarkının sözünü iki satır bilmem. Ya bir satırını bilirim ya da ritmini. 
Perşembe günü bu şehrin maddi yönden oldukça büyük, sosyal yönden de oldukça faal bir ismi, demek ki o kadar çok dolmuş ki, üşenmeden bilgisayarının karşısına geçmiş aşağıdaki satırları samimiyetle bizimle paylaşmıştı.
Önce izninizle bu abimizin bize yazdıklarını biz de sizinle paylaşalım;
“Selam Uğur Bey kardeşim; bir konuyu seninle paylaşmak isterim.
Malum Konya’mız Türkiye’nin gözde şehirlerinden birisi ancak üvey evlat muamelesine maruz kalan da bir şehrimiz. Birçok konuda hepimizde biliriz ki AK Parti seçimlere girmeye başladığı günden beri tam destek vermiş, o günden beri de tüm seçimlerde tabiri caizse tulum çıkartmış her konuda AK Parti’nin tam anlamıyla destekçisi olmuş bir iliz.
Ben farklı bir konuyu anlatacağım. Malum Konya’mızın 7 tane diğer illere bağlayan ana arter karayolumuz var. Bunlardan sadece Ankara Yolu hariç diğer yollar tam bir felaket. Ama bizim bu iktidarımız Karadeniz’in doğu ve güneydoğunun dağlarını delerek tüm yollarını Avrupa standartlarında tamamlarken, Konya karayolları tam bir felaket olarak kalmakta. Hele de kahrolduğum dümdüz Afyon Yolu… Kahrolası yol yıllardır bir türlü bitirilememiştir. Buna üzülüyor hatta kahroluyorum.
Keza diğer yollar da aynısı. 
Bir kar yağdı Mersin, Antalya, Isparta yolları kapalı. 
Hayda Konya’ya nasıl bir bakış açısı bu saydığım yollarda hâla duble yollar çoğu kısımlarda yok. Ne diyelim ‘terzi kendi söküğünü dikemez mi?’ diyelim. Her konuda iktidara ölümüne tam destek veriyoruz, iktidarın ise bize verdiği vaatler ve sadece nasihat.
Malum şehrimiz hayli kalabalıklaştı, araç sayısı oldukça arttı. Trafik sabah ve akşam saatlerinde tam bir keşmekeş içinde. Özellikle de İstanbul ve Ankara Yolu. Bunun nedeni de yollardaki ağır vasıta kamyon ve tırlardır. Yıllardır söylenmesine rağmen hâla bir çevre yolumuz yooookkkk.
Yok, dümdüz ovada çevre yolumuz yok kardeşim. Canları sağ olsun, nasıl olsa diğer illerde, Karadeniz ve Doğu bölgelerinde yollarımız var.
Artık Konya’dan bir Başbakanımız var. O da bize yeter nasıl olsa. Ama bu işlerde bir kopukluk var gibi. Bunda da sizlerin büyük sorumluluğu ve vebali var. Çünkü bu konuları bence işlemeniz gerekir.  Saygılar…”
……………
Bakın siyaset olarak belki birileri yüksek sesle konuşmaya korkuyor. Ticaret yapanlar ekmeğimizden olmayalım diye susuyor. Bürokratlar koltuklarını korumak adına görmemezlikten gelebiliyorlar. 
Ancak Başbakan Davutoğlu Konya için belki de yüzyılda gelecek bir şans. Başbakan ile artık tüm bakanlıklar bizim. Akıllı, düzgün, samimi, çalışkan, doğru olursak artık Konya için “Altın dönem” başlamıştır.
Yalnız bu dönemi altına dönüştürmek Konya olarak yine bizim elimizde.
Lütfen biraz daha hassasiyet biraz daha ciddiyet.
Kendi oturduğumuz dalı ne olur kesmeyelim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Hayatın amacı hoşa gitmeyen şeylerden kaçmak değil, hoşa gitmeyen şeyleri yenebilmektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Belediye otobüslerinde ineceğimiz durağa yaklaşırken kapıya doğru yöneldiğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR