İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Yolun Sonu Görünüyor…

Yolun Sonu Görünüyor…

Son 3 haftada İstanbul takımlarıyla oynayan Konyaspor, bu seride mağlubiyet almadan topladığı 5 puan ile küme düşme korkusunu çok daha uzaklara atmış oldu. Toplanan 5 puanın yanı sıra futbolcu kardeşlerimize vermiş olduğu özgüven de ilerleyen haftalarda çok daha fazla işimize yarayacak gibi görünüyor.

Ligin başından bu yana hemen hemen her hafta farklı bir kadroyla sahaya çıkmak zorunda kalan Konyaspor, Kasımpaşa mücadelesi öncesinde idmanda ayağı kırılan!!! Mahlangu’nun yerine Ömer Ali ile karşılaşmaya başladı. Mücadelenin ilk yarısında bir futbol karşılaşmasında ilginç olarak nitelendirilebilecek ne varsa gerçekleşti adeta. Babel’e yapılan faul sonrasında oyuncunun sakatlandığı düşünülerek maçın duracağını düşünen Ömer Ali ve diğer oyuncularımız, Kasımpaşa takımının futbolcusu!!! Donk’un darbesiyle kendine geldi. Bu saçma golden sonra hem futbolcularımız hem de tribünlerdeki 20 bini aşkın taraftar sesini yükseltince rakip takım hocası Şota da kalitesine yakışanı yaptı ve Hasan Kabze orta sahadan aldığı topla tüm Kasımpaşa savunmasını tek tek geçerek hayatının en kolay golünü attı!!! Atılan bu ikinci saçma golden sonra da oyunun kalitesinde hiç artış olmadı. İlk yarının sonlarına doğru Veysel’in ceza sahası içinde topa elle müdahalesi neticesinde hakem penaltı noktasını gösterdi ve Hasan Kabze’nin futbol kuralları içindeki golüyle öne geçtik. İkinci yarı hususunda çok da fazla yorum yapmaya gerek yok aslında ama birkaç cümle edecek olursak, özellikle son yarım saat yine kurdeşen döktüğümüzü belirtmeliyiz. Skoru koruma noktasında da öğrenmesi gereken birçok şeyi olan futbolcularımız, yine tribünlerdeki Büyük Konyaspor Taraftarı’na adeta korku filmi izlettiler. Kasımpaşa takımı lehine %68-32 topla oynama yüzdesinin yanında, bizim yaptığımız pasın 2 katından fazlasını yapmış olması da her şeyi anlatıyor aslında. Konuk ekibin hücum oyuncularının vasat günlerinde olması nedeniyle 3 puanı aldığımızı söylemeliyiz. Bu noktada pas oyununu oturtmayı amaçlayan Aykut Kocaman’ın da henüz sistemini takıma oturtamadığını da net olarak görüyoruz. Ama şunu da belirtelim, oyuncu kalitemiz özellikle bazı mevkilerde PTT liginin bile altında. Futbolcu kardeşlerimizin tamamı iyi niyetle mücadele gösteriyorlar ancak birçoğunun hem teknik hem de fizik anlamında bu ligin altında oldukları da apaçık ortada.

Yönetim kurulumuzun bence artık Konyaspor kamuoyuna yeni sezondaki planlamalarını açıklaması gerekiyor. Bu teknik heyet ile yola devam edilip edilmeyeceği bile belli değil. Eğer devam edilecekse alınan bu 3 puandan sonra yavaş yavaş yeni sezonun planlamalarını yapmaya başlamaları şu aşamada yapılabilecek en mantıklı hamle olur. Bu takımın yeni sezonda çok ciddi 5-6 kaliteli oyuncuyla takviye edilmesi gerekiyor çünkü. Dur bakalım daha dediğinizi duyar gibiyim ama sezon başından beri söylediğimiz gibi, Allah’ın izniyle bu takım düşmez. Vakit kaybetmeden diğer takımlarda sözleşmesi bitecek yerli ve yabancı oyuncularla görüşmelere el altından da olsa başlanması gerekiyor. En azından bu oyuncular ile ilgili nabız yoklanabilir. Geçen sene yaşanan transfer amatörlüğünü eğer gelecek senede yaşarsak yıllardır gördüğümüz kabusu görmeye devam ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR