YÖNETİM AÇIKLADI: BIRAKIYORUZ

YÖNETİM AÇIKLADI: BIRAKIYORUZ
Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 2015-2016 sezonunu son sırada tamamlayarak bir alt lige düşen Torku Konyaspor’da olağan genel kurul öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirildi

Torku Konyaspor Basket Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Faydasıçok, yalnız bırakıldıklarını iddia ederken, yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Faydasıçok, yeni bir yönetimin oluşmaması durumunda kulübü kapatacaklarını belirtirken, düşüşün sorumlularından birinin de baş antrenör Aziz Bekir olduğuna dikkat çekti.

Torku Konyaspor Başkanı Hakan Faydasıçok, başkan yardımcısı Kerem Öten, asbaşkan Burak Nazmi Güvenek ve basın sözcüsü Tunahan Turhan sezon değerlendirmesi ve haziranda yapılacak genel kurulla ilgili basın toplantısı düzenledi. Süper Lig’den düştükleri için çok üzgün olduklarını ifade eden başkan Hakan Faydasıçok, yaklaşık 4 senedir kulübün içerisinde yer aldığını söylerken bundan sonraki sezonda yönetim olarak devam etmeme kararı aldıklarını açıkladı. Faydasıçok, “Geçtiğimiz 3 sezonda Süper Lig’de yönetim olarak elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Özellikle geçtiğimiz sezon elde edilen bir başarı vardı. 12 galibiyet ile ligi bitirdik. Yaşanılan bazı şanssızlıklara rağmen play-offun kapısından dönmüştük. Ama maalesef bu sezon istediğimiz şekilde gitmedi süreç. Burada bizim de hatalarımız oldu. Fakat yönetim hatalarının dışında düşmemizi isteyen ve uğraşanlar da oldu. Bunun sonucunda yönetim olarak bir karar aldık. Haziran ayında gerçekleşecek olan genel kurulda yönetim olarak aday olmayacağız” diye konuştu.

SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR

Takıma sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Faydasıçok, “Umarım genel kurulda bir yönetim listesi çıkar. Bize yansıyan birkaç liste var. Bu da bizi sevindiriyor. Bizler 4 senedir ciddi mücadeleler verdik. Maddi ve manevi anlamda zorluklar yaşadık. İnşallah bıraktığımız bu bayrağı birileri teslim alır ve güçlü bir yapıyla tekrardan Torku Konyaspor Basketbol kulübünü hak ettiği yerde olan Süper Lig’e çıkar” dedi.

“TEKNİK HEYET BİZİ DİNLEMEDİ”

Sezon başında 6 milyon TL bütçe ile yola çıktıklarını açıklayan Başkan Faydasıçok, bu bütçe ile ligde kalacak bir takım kurduklarını söyledi. Faydasıçok, “Her şey maddi değil biliyoruz ve yabancı oyuncu transferlerinde kesinlikle hatalarımız var. Sezon başında yönetim olarak bazı transferlere karşı çıktık. Fakat bu takımın başında Aziz Bekir vardı. Transfer noktasında kendisine karışmadık. Kendi isteğine göre, programına göre takımı kurdu ve bu şekilde yola çıktık. Bazı noktalarda teknik heyet ile sıkıntılar yaşadık. Sözümüzü dinlemedikleri zamanlar oldu. Özellikle kadro dışı bırakılacak oyuncu tercihlerinde. Bizim hata yaptığımız bir nokta ise Aziz Bekir ile yola devam etmemiz. Kan değişikliği gerekiyordu ve biz yapamadık” dedi.

KONYASPOR ALIRSA DEVAM EDERİZ

“Bundan sonra en doğrusu basketbol takımının öncelikle Konyaspor futbol takımının altına şube olarak geçmesidir” diyen Faydasıçok, futbol takımının belli bir bütçede olduğunu vurgulayarak kesinlikle böyle bir durumun olması gerektiğini söyledi. Faydasıçok, “Eğer böyle bir olay olmazsa da belediyelerden biri bu takıma sahip çıkmalıdır diye düşünüyorum” dedi. Toplam borçlarının 1 buçuk milyon TL olduğunu da açıklayan yeşil-beyazlı yönetim, “3 yıl Süper Lig’de mücadele etmemize rağmen, aldığımız borçla kulübü devrediyoruz. Bence bizim açımızdan bir başarıdır” dedi. Faydasıçok, takımın futbol takımının bünyesine girmesi durumunda devam edebileceklerini de söyledi.

AKYÜREK’E TEŞEKKÜR YOK

Sezon içerisinde yalnız bırakıldıklarını belirten Faydasıçok, bazı yöneticilere teşekkür ederken, bazı isimlere de serzenişte bulundu. Hakan Faydasıçok, “Öncelikle bugüne kadar destek olanlara teşekkür etmek istiyorum. Torku ve Recep Konuk’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunun haricinde ise 2 isim söyleyebileceğim. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Maalesef bu isimler dışında kimse bize destek olmadı. Özellikle Başkan Tahir Akyürek’in biz hiçbir desteği olmadı. İnşallah bundan sonra farklı olur” diye konuştu.

Haberin izinsiz kullanılması durumunda yasal işlem yapılacaktır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum