Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Yönetime duyurulur!

Yönetime duyurulur!

İyi futbol iyi oyuncularla oynanır, sonuç ise hocanın o maça hazırlanması ile alakalıdır. Takım olabilmek bunların üzerinde iyi oyuncuları genç ve tecrübelilerle harmanlayıp bir sistem üzerine futbolcu topluluğunu oturtmaktır. Hepsi birleşince çok başarılı bir takım elde edersiniz bir çarkın dişlileri gibi birbirine bağlantılıdır.

Başkanın sezon bitiminde şampiyonluğa oynayacak bir takım kurabiliriz açıklamaları herkesi heyecanlandırmıştı, ancak bunun bir de adını koymak gerek. Biz yeni sezonda ne yapacağız?

Amatör takımlar bile sezon öncesinde bir toplantı yapar hedef belirler hoca fikrini yönetime bildirir takviye istediği pozisyonları istemediği oyuncuları yönetimle paylaşır. Peki bunun Konyaspor ile ne alakası var derseniz Hasan Kabze takımdan ayrılacağını twitter üzerinden öğrenirken Aykut Hoca durumdan bilgisinin olmadığını söylüyor. Bu takımı yönetim mi Aykut Hoca mı idare ediyor. Alınan futbolcular Aykut Hoca’nın isteğiyle mi alınıyor yoksa buna da mı yönetim karar veriyor. Kocaman bir soru işareti.

Gerçekçi olmak gerekirse geçtiğimiz sezon Konyaspor’un küme düşmemesi futbolcuların iyi niyeti ve Aykut Hoca’nın kendisini ve takımı maçlara çok iyi hazırlamasından dersek yalan olmaz. İsim olarak bizden iyi oyunculardan kurulu ekiplerin ligi altımızda bitirmesinin çok fazla açıklaması olmasa gerek. Yayın gelirleri, stat gelirleri elinizdeki oyuncularla kıyasladığınızda nasıl bu takımın bu kadar borcu var diye düşünmeden edemiyor insan.

Başkanın bu açıklamaları ile alınan oyunculardan Meha dışında çok fazla tanınan isim olmaması dikkat çekiyor. Çeşitli bölgelere aşı yapılıyor ama aşı tutacak mı merak konusu. Aşı yapalım derken ağacı kurutmaya gerek yok. Açıkçası fiyatlar cazip, 10 bin üzerinde kombine satıldı, giden oyuncular oldu, gelenler oldu ama iş bitirici kaç oyuncumuz var?  Torje’nin durumu belirsizliğini koruyor. Kaliteli iki isim alın kombine bu fiyatlar ile 25 bini geçer.

Sezon öncesi şampiyon olmak için çalışıyoruz derseniz, basit bir mantıkla, sezonu 5-6 sıralarda dahi bitirseniz taraftarı tatmin edemezsiniz. Taraftar tatmin olmazsa ya yönetim ya hoca gider. Hoca giderse küme düşeriz, küme düşersek yönetim gider, yani siz gidersiniz. Konyaspor’u gerçekten seviyorsanız önce onun menfaatlerine bakın bu takımda bu giderse halimiz ne olur diyecek bir durumda değiliz. Hele ki Türkiye bizi kabullenip futbol şehri olarak görmüşken federasyon milli maçları tarihimizde ilk kez vermişken. Konyasporlu bir nesil yetişirken.

Yönetime duyurulur yaptığınız transferler kadar yaptığınız konuşmalarda önemli.  Ama ne açıklamalara dikkat eden var ne de transferlere umarım kamp dönemine kaliteli isimler alıp bizi utandırırsınız çünkü bunu yaparsanız Konyasporlusunuzdur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR