Yörükleri 3 boyutlu belgeselle tanıtmak istiyorlar

Yörükleri 3 boyutlu belgeselle tanıtmak istiyorlar
Hatay Yörük Avşar Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği "Sen de katıl kervana" adlı projeyle Yörüklerin hayatının filme alınması için İçişleri Bakanlığına müracaat etti

HATAY (AA) - Hatay Yörük Avşar Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği "Sen de katıl kervana" adlı projeyle Yörüklerin hayatının filme alınması için İçişleri Bakanlığına müracaat etti.

Dernek Başkanı Ünal Kozak, AA muhabirine, projeyle Yörüklerin hayatı ve yaşam biçimlerinin 3 boyutlu bir belgeselle çekilmesini istediklerini söyledi.

Amaçlarının atalarının örf ve geleneklerini yeni yetişen genç nesillere aktarmak olduğunu belirten Kozak, şöyle devam etti:

"Böylece İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 2016 yılı STK ve Üst Kuruluşları Proje Hibe programına başvurduk. Projemiz desteklenmeye uygun görüldüğü takdirde Yörüklerin hayatını ve yaşam biçimlerini, örflerini, ananelerini anlatan 3 boyutlu bir belgesel film çekilecek. Bu film özellikle öğrencilere yönelik olmak üzere çeşitli toplantı, tanıtım ve programlarda katılımcılara 3 boyutlu gözlükler vasıtasıyla izlettirilecek."

Proje dahilinde Dörtyol'da yaşayan yaklaşık 250 kişilik bir grubun Antalya ve Karaman'a giderek burada konar göçer olarak yaşayan Yörüklerin yaşamlarını birebir yerinde incelediğini aktaran Kozak, projenin 112 bin lira bütçeli olduğunu ve 8 ay süreyle devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.