Hilmi Büyükharmancı

Hilmi Büyükharmancı

Yorumsuz…

Yorumsuz…

Hepimizin hatırlamak dahi istemediği bir maç yaşadık Pazartesi günü; ancak futbolun güzelliği de bu olsa gerek…

Bu maçın detaylarına girmeye gerek yok herkes çıkarması gereken dersi çıkarmıştır diye düşünüyorum bu nedenle yazacak pek bir şey olmayınca aklıma gelen güzel bir hikayeyi paylaşmak istedim.

Niçin böyle bir hikayeyi yazdığımı da ilerleyen günlerde daha iyi anlaşılacağını umuyorum.

Bir nokta var ki Mesut Hoca ve ekibine asla inancımızı kaybetmemeliyiz…

Gereğini de Gençlerbirliği maçında göstereceğine de inancım tamdır…

Ormanın birinde bütün hayvanlar dostane bir şekilde kardeşçe geçiniyorlarmış. Ancak içlerindeki farenin bir tanesi ayrım yapmadan hayvanların yiyeceklerinden aşırır dururmuş. Aşırma eylemine geçtiği zaman da kuyruğu dikermiş. Sonunda aslan bütün hayvanları bu işi çözmek için meydana toplamış ve çareler aramaya başlamış. Karar verilir ve farenin işini bitirmesi için kediye görev verilir.

Akşam olduğunda kedi yatmış pusuya. Bir süre sonra fareyi iş başında görür. Yine kuyruğu dikmiştir. Hemen saldırıya geçer. Onu gören fare başlar kaçmaya. Fare önde kedi arkada kovalamaca devam ederken ağaçların bittiği ve düz bir arazinin başladığı yere gelirler. Fare saklanacak bir yer ararken bakmış ki bir inek arazinin ortasında otlanıyor. Hemen yanına varmış. Demiş ki.

- İnek kardeş. Ne olur beni şu vahşi kedinin elinden kurtar. Ne istersen yaparım.

- İnek, farenin korkmuş halinden etkilenir ve der ki; peki şöyle arkama geç. Ben (afedersiniz buraya yazmaktan hicap duyacağım için b… kelimesini bundan sonra ŞEY diye yazacağım.) Şeyimi senin üzerine yapayım, kedi de seni görmez.

Çaresiz kalan fare hemen kabul eder. Bir süre sonra kedi ineğin yanına gelir ve fareyi sorar. İnekten olumsuz cevap alınca şüphelenir ve kafasını ineğin şeyi üzerine doğru çevirir. O anda farenin dimdik duran kuyruğunu görür ve fareyi tuttuğu gibi çeker alır. Bir hamlede farenin işini bitirir.

Hikaye burada bitiyor. Ama asıl buradan sonrası bize ders vermeye başlıyor. Arifler bu hikayeden 3 tane ders çıkarıyorlar.

1-Sana her şey atan düşmanın olmayabilir. Zira inek düşman değildi.

2-Seni her şeyden çıkaran dostun da olmayabilir. Kedi de dost değildi.

3-BU KADAR ŞEYİN İÇİNE SAPLANMIŞKEN KUYRUĞU DİK TUTMANIN NE ALEMİ VAR !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hilmi Büyükharmancı Arşivi
SON YAZILAR