Youtube'da 60fps dönemi başladı

Youtube'da 60fps dönemi başladı
60fps(Frame per seconds) video oynatma desteğinin eklenmesiyle birlikte YouTube'da video oynatımları için yeni bir dönem başladı.

Artık saniyede 60 kare hızında çekilmiş videolar YouTube'tan sorunsuzca oynatılabilecek. Daha önceleri özel olarak yüklenen film fragmanları ve bazı özel videolar yüksek fps oranlarıyla yayınlanmış olsa da, artık tüm kullanıcılar bu özellikten faydalanabilecek. Böylelikle kullanıcının videonun hızını tıpkı çözünürlükte olduğu gibi kendisinin belirleyebileceği bir özellik geliştirilmiş oldu. 60 fps görüntüleri pürüzsüz bir şekilde izlemek için YouTube videolarının 720p veya 1080p HD çözünürlüğünde açılması gerekiyor.
YoutTube'un 60 fps özelliğini duyurmasının ardından deneyimleyenler Chrome ve Safari 8 üzerinde gerçekleştirilen testlerde iyi sonuçlar alındığını, mobil tarayıcılarda ise karışık bir performansın elde edildiğini belirtiyor. Özellikle oyun videoları izlenirken 60fps’nin sağladığı fark daha iyi anlaşılıyor.
YouTube’a yüklenen videolar 30fps’de sıkışıp kalırken, bu durum özellikle oyun videolarında sıkıntı yaşanmasına neden oluyordu. YouTube’un oyun videolarını da orijinal çerçeve oranlarında gösterebilecek hâle gelmesi sayesinde site üzerinde izlenen bir oyun videosu ile PS4 veya Xbox One’da görülen orijinal oyun görüntüsü arasındaki fark da ortadan kalkmış oldu.
YouTube böylelikle geçtiğimiz haziran ayında sözünü vermiş olduğu 48fps ve 60fps oynatma desteğini yerine getirmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.