Yozgat'ta Çatak Projesi Kapsamında Hasat Yapıldı

Yozgat'ta Çatak Projesi Kapsamında Hasat Yapıldı
YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2014 yılı ekim ayında Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Projesi...

YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2014 yılı ekim ayında Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında deneme ekimi yapılan alanda buğday hasadı yapıldı.

Fakıbeyli köyünde gerçekleştirilen tarla gününde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, korumalı (toprak işlemesiz) tarım sistemlerinin yaygınlaştırılması ve ÇATAK Projesi kapsamında toprak işlemesiz tarımı çiftçilere uygulamalı olarak göstermek amacıyla 2014 yılında merkez Fakıbeyli ve Yerköy ilçesine bağlı Saray köylerinde anıza doğrudan ekim yaptıklarını söyledi.

Bu sistemin toprakların iyileştirilmesine ve toprağın erozyon nedeniyle yok olmasının engellenmesine önemli katkı sağlayan bir sistem olduğunu ifade eden Özdemir, "Bu sayede anız yakmanın önüne geçilerek, para, iş gücü, zaman, yakıt, toprak canlıları, toprak suyu, strütürü ve besin maddeleri gibi unsurların da korunma ve tasarrufuna imkan sağlayacaktır” dedi.

Özdemir, Fakıbeyli ve Saray köylerinde 40'ar dekarlık arazilerde anıza doğrudan ekim mibzeri kullanılarak ekim yapıldığına belirterek,  "Doğrudan toprak işlemesiz ekimde dekar başına 30 lira destek sağlanmaktadır. Taş toplama ve hayvan gübresi ile gübreleme yapıldığında 60 lira, iyi tarım ve organik tarım uygulamalarında ise 135 lira destek sağlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Tarla gününe, kurumun şube müdürleri, teknik personel ve çiftiler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.