Yufkalar "Ramazan" için açılıyor

Yufkalar "Ramazan" için açılıyor
Pazar alışverişlerinin yanı sıra sahur ve iftarların vazgeçilmesi erişte ve yufka hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor.

Ramazan yaklaşırken hazırlıklar da hızlandı. Pazar alışverişlerinin yanı sıra sahur ve iftarların vazgeçilmesi erişte ve yufka hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Marketlerden alınan makarna ve yufka yerine el yapımını tercih edenler evlerde özenle kendileri hazırlıyor çalışan bayanlar ise güvenilir yufkacıları seçiyor.  Çiğdem Börek Evi’nde çalışan Ümmü Koyuncu ve Aliye Çolak el yapımı ürünlerin daha çok tercih edildiğini ve daha lezzetli olduğunu belirttiler.

“EV YAPIMI YUFKAYA TALEP ÇOK”

Ramazan’a sayılı günler kala sipariş alımlarının arttığını belirten Ümmü Koyuncu, “On bir ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kaldı bizde elimizden geldiğince bütün siparişleri yapmaya çalışıyoruz. Ev yapımı yufkadan yapılan börekler daha bir lezzetli oluyor. Eriştenin tadı daha bir güzel oluyor. Sacın üzerinde emekle pişiriyoruz elimizin lezzeti hazır olan makarnadan ayırt ediliyor” ifadelerini kullandı. Her Ramazan öncesi olduğu gibi bu yıl da hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürdüklerini anlatan Aliye Çolak, “Artık geri sayım başladı biz de bu sefer yufkalarımızı Ramazan için açıyoruz. Sahurda ayrı bir yeri oluyor eriştenin,  tok tuttuğu için daha bir seviliyor. Yufkanın tanesi 1 lira 25 kuruş, kavrulmamış 1 kilo erişte 12 lira, kavrulmuş 1 kilo erişte 15 lira, peynirli su böreğinin sinisi 65 lira, kıymalısı ise 80 lira” dedi.

Haber: Dilhan Türker / Pusula

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.