Yufkalar ramazan için hazırlanıyor
Marketlerden alınan makarna ve yufka yerine el yapımını tercih eden vatandaşlar soluğu yufka ve erişte evlerde özenle kendileri hazırlıyor çalışan bayanlar ise yufkacıları seçiyor. Sultan Sofrası firma sahipleri Ayşegül Yakan ve Fatma Küçükdemir vatandaşların el yapımı ürünlerin daha çok tercih ettiğini ve lezzetli olduğunu ifade ettiler. Ramazana sayılı günler kala siparişlerin arttığını belirten Ayşegül Yakan ise, “On bir ayın sultanı Ramazana sayılı günler kaldı, biz de elimizden geldiğince bütün siparişleri yapmaya çalışıyoruz. Ev yapımı yufkadan yapılan börekler daha lezzetli, eriştenin tadı daha bir güzel oluyor. Artık geri sayım başladı bizde bu sefer yufkalarımızı iftar ve sahur sofraları için açıyoruz. Yufkanın tanesi 1 lira 25 kuruş, kavrulmamış 1 kilo erişte 18 lira, kavrulmuş erişte ise 20 lira. Peynirli su böreği çeşitleri 65 lira iken, kıymalı su böreği ise 70 liradan başlıyor. Ramazan sofraların vazgeçilmesi yaprak sarmalarında da zeytinyağlı 35 lira iken, etli zeytinyağlı ise kilosu 40 liradan alıcı buluyor. Ramazan ayı için yufka ve erişte yaptıracak vatandaşlarımızın biran önce siparişlerini vermesi gerekiyor” dedi. (Muhammed Esad Çağla)
Kaynak:Pusula Haber
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.