'Yüksek maliyetli transfer yapma şansımız yok'

'Yüksek maliyetli transfer yapma şansımız yok'
Kasımpaşa Teknik Direktörü Çalımbay, "Şu ana kadar herhangi bir transfer yapmadık. İnşallah en az 4-5 genç arkadaş alacağız. Yüksek maliyetli transfer yapma şansımız yok." dedi

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kasımpaşa Kulübü yönetiminin takımın bütçesinde küçülmeye gitme kararı almasından dolayı üzgün olduğunu ifade etti.

Süper Lig'de geçen sezon başarılı bir performans sergilediklerini anlatan Çalımbay, hakem hataları nedeniyle Avrupa kupalarına katılma hedeflerini gerçekleştiremediklerini savunarak, şunları kaydetti:

"Hakem hataları olmasıydı şu anda Avrupa kupalarına katılacak takımların başında geliyorduk. Bu sezonki hedefimiz şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturmaktı. Öyle konuşmuştuk. Geride kalan sezon hedefimiz ilk 10 içinde yer almaktı, ligi 7. sırada bitirdik. Eğer hakem hataları olmasaydı biz 3 ya da 4. olacaktık. Biz buna hazırlanırken bir anda yönetim küçülme kararı aldı. Oyuncu transfer edilemeyecek. Transfer olacaksa da genç ve maliyeti ucuz oyuncu olacak. Tabi böyle bir karar alındı diye takımımı bırakıp gidecek biri değilim. Bu bize yakışmaz, benim burada 3 yıllık mukavelem var."

-"Yüksek maliyetli transfer yapma şansımız yok"


Rıza Çalımbay, bütçede küçülmeye gidildiği için yüksek maliyetli futbolcu transfer etme şanslarının olmadığını ifade etti.

Verilecek bütçeye göre hareket edeceklerini dile getiren Çalımbay, şöyle konuştu:

"Bundan önce takip ettiğimiz ve almak istediğimiz oyuncuların listesini sildik. Şu anda başka oyuncuları arama durumuna geçtik. Bu önemli değil, biz oradan da iyi oyuncular çıkartırız. Çünkü ben daha önce çalıştığım Mersin İdmanyurdu, Sivasspor ve Eskişehirspor'da da çok iyi oyuncular çıkardım. Yurt dışında çok iyi oyuncular buldum, hepsi de Türkiye'ye gelip faydalı oldular. Yine aynı şeyi yapabiliriz. Önemli olan burada herkesin birbirine destek vermesi. Şu ana kadar herhangi bir transfer yapmadık. Elimizde 16 oyuncu var, inşallah en az 4-5 genç arkadaş alacağız. Yüksek maliyetli transfer yapma şansımız yok."

-"Avrupa'dan teklif geldi ama bize uygun değildi"


Rıza Çalımbay, Avrupa'da bir iki takımdan transfer teklifi aldığını dile getirerek, "Avrupa'da iyi bir yerde çalışmak isterim. Bu, şimdiki hedefim değil, daha önceden olan bir hedefti. Bir iki teklif geldi ama bize uygun değildi. O yüzden kabul etmedik. İnşallah bundan sonra oralara gitmek istiyorum. Ancak önce burada başarılı olmak lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.