Yüksekdağ'ın Milletvekilliğinin Düşmesi

Yüksekdağ'ın Milletvekilliğinin Düşmesi
HDP Van Milletvekili Botan:"Verilen ceza, kesinlikle hukuka aykırıdır, hukuksal, anayasal hiçbir değeri yoktur. Bizim açımızdan da hiçbir hükmü yoktur"

TBMM (AA) - HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşmesine ilişkin, "Verilen ceza, kesinlikle hukuka aykırıdır, hukuksal, anayasal hiçbir değeri yoktur. Bizim açımızdan da hiçbir hükmü yoktur." dedi.

Botan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, HDP'li yöneticilerin gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını eleştirerek, "AK Parti Hükümeti, TBMM çatısı altında verilen demokratik siyaset karşısında bocaladıkça sağa sola saldırarak ömrünü uzatmaya çalışıyor. Bütün bu uygulamalar, anayasaya, hukuka aykırı, uyduruk gerekçelerle yapılmaktadır." ifadesini kullandı.

Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşmesine de değinen Botan, şunları söyledi:

"Ey AKP, bu acelen ne? Derdin ne senin? Bu usülleri oluşturarak kendi ayağına sıktığının farkında mısın? İçtüzüğü, Anayasayı hiçe sayarak Mecliste bir içtihat, usul oluşturuyorsunuz. Bugün çoğunluğunuza güvenebilirsiniz, gücü, imkanları, devletin olanaklarını ele geçirmiş olabilirsiniz. Ama yarın, öbür gün bu yaptıklarınızın, bu oluşturduğunuz usüllerin size dönemeyeceğinin garantisi var mıdır? Mecliste bulunan diğer siyasi partilerin karşısına yarın, öbür gün benzeri uygulamaların çıkmayacağının garantisi var mıdır? Verilen ceza, kesinlikle hukuka aykırıdır, hukuksal, anayasal hiçbir değeri yoktur. Bizim açımızdan da hiçbir hükmü yoktur, hükümsüzdür. Kamuoyununun vicdanında da hükümsüzdür. Çünkü Anayasanın ilgili maddeleri belli. Derhal bu hukuksuzluğun düzeltilmesi lazım."

Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşmesine neden olan 10 ay hapis cezasının, 20 Mayıs'ta kaldırılan dokunulmazlıkların kapsadığı dosyaların dışında olduğunu savunan Botan, Yüksekdağ hakkında karar veren savcı ve hakimlerin de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olduğunu ileri sürdü.

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Kuruköy'deki sokağa çıkma yasağını da gündeme getiren Botan, burada bir takım insan hakkı ihlallerinin yaşandığını iddia etti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.