Yüksekovalı öğrenciler bir hafta sonra karne alacak

Yüksekovalı öğrenciler bir hafta sonra karne alacak
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle uzun süre eğitim-öğretime ara verilen Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğrenciler, bir hafta sonra karne heyecanı yaşayacak

Türkiye genelinde bugün binlerce öğrenci karnelerini alırken, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki öğrenciler, bir hafta daha okula devam edecek.

İlçede, huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" nedeniyle ara verilen eğitim ve öğretim faaliyetleri, 3 Haziran'da yeniden devam etti.

Uzun süre okuldan uzak kalan ve hızlandırılmış eğitimle geri kaldıkları dersleri tamamlamaya çalışan öğrenciler, Türkiye'deki diğer akranları gibi bugün karnelerini almadı.

Son konuları tamamlayan öğrencilerin, önümüzdeki hafta karnelerini alacakları belirtildi. Öğrenciler, karne alamamanın burukluğunu yaşarken, öğretmenler de kalan konuları tamamlayabilmek için öğrencileriyle yakından ilgilendi.

50. Yıl İlk ve Ortaokulu 4. sınıf öğrencisi Berrin Dayan, okulların açılmasına çok sevindiklerini belirterek, ilçede eskisi gibi huzur içinde yaşamayı istediklerini söyledi.

Uzun aranın ardından arkadaşları ve öğretmenlerine kavuştuğunu kaydeden Dayan, "Bugün karne günü. Diğer şehirlerdeki arkadaşlarımız karnelerini alıyor. Biz de gelecek hafta karnelerimizi alacağız. Heyecanla bekliyoruz. Takdir bekliyorum. İnşallah buralar düzelir. Hep beraber mutlu oluruz. Herkes de Yüksekova'ya geri döner." diye konuştu.

Üçüncü sınıf öğrencisi Senem Karataş ise sokağa çıkma yasağıyla okulların kapanmasına çok üzüldüklerini anlatarak, "Biz çok üzülmüştük. Öğretmenlerimizi çok özlüyorduk. Okullar açıldı ve öğretmenlerimize, arkadaşlarımıza kavuştuk. Şimdi de karnelerimizi bekliyoruz. Haftaya alacağız. İyi bir karne bekliyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.