Yüksekova'ya 2,5 Milyarlık Yatırım

Yüksekova'ya 2,5 Milyarlık Yatırım
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bölücü terör örgütünün enkaza çevirdiği Yüksekova'da şehir hayatının normale dönmesi ve yerleşim alanlarının yeniden inşası için 2,5 milyar liralık yatırım hayata geçirilecek

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, terör mağduru yerleşim yerlerinin başında gelen Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 2 milyar 500 milyon liralık yatırım yapacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, terörle anılmak istemeyen Yüksekovalılar, yeni yapılacak konutlar, 10 bin kişi kapasiteli stadyum, sosyal tesis ve yeşil alanlar için gün sayıyor.

Bu kapsamda Bakanlıkça, bölücü terör örgütünün enkaza çevirdiği ilçede şehir hayatının normale dönmesi ve yerleşim alanlarının yeniden inşası için 2,5 milyar liralık yatırım hayata geçirilecek. Yüzlerce konutun yapılacağı ilçede, sosyal tesis ve yeşil alanlar için de 250 milyon liralık bütçe ayrıldı.

İlçede enkaz kaldırma işlemleri sürerken, altyapı için 200 milyon, yol yapımı için 50 milyon, kira yardımları için 100 milyon ve yeni konut yapımları için ise yaklaşık 1 milyar 610 milyon liralık yatırım planlandı.

10 bin kişilik yeni stadyum
Bakanlık, ilçede hayatın normale dönmesi ve oluşan maddi kayıpların telafi edilmesi için faaliyetlerini sürdürürken, ilçenin sosyal yaşamının geliştirilmesi için de çalışmalara başladı.

Bu kapsamda, sosyal tesis ve yeni yeşil alanların yanı sıra 30 milyon liraya mal olacak 10 bin kişi kapasiteli modern bir stadyum da şehre kazandırılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.