Yükseliş Kitap Kahve açıldı

Yükseliş Kitap Kahve açıldı
Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilen, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Yükseliş Kitap Kahve yoğun bir ilgiyle açılışı gerçekleştirildi.

Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilen, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Yükseliş Kitap Kahve yoğun bir ilgiyle açılışı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Gençliğin Yükselişi Derneği tarafından faaliyete geçirilen, Yükseliş Kitap Kahve Projesi lise ve üniversite öğrencilerinin uygun bir ortamda ders çalışabilmesi, sosyal ve kültürel kaynaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Gerçekleştirilen Yükseliş Kitap Kahve projesi öğrencilerin sahip olduğu kısıtlı imkanlar nedeniyle çay ve kahve gibi çeşitli ikramları da ücretsiz hizmete sunacak. Sunulan imkanlar bunlarla da kısıtlı kalmıyor. Proje içerisinde Seslendirme Sanatçılığı, Radyo Programcılığı, Diksiyon Ve Hitabet gibi çeşitli eğitimlerde bulunuyor.

“YETER Kİ NİYET HALİS OLSUN, AKIBET MUTLAKA HALİS OLACAKTIR”

Derneğin kuruluşundan bahsederken tek gayesinin ve hayalinin gençlerin siyasette, sanatta, kültürde, özellikle de kendi politikaları belirlenirken daha çok görev alması ve kendi kaderini kendi şekillendirmesi olduğundan söz eden Gençliğin Yükselişi Derneği Kurucu Başkanı Fatih Arslanpınar, “Bir hayal. Tek bir hayal üzerine kurulan bu dernek yıllar sonra farklı alanlarda faaliyet gösteren, gençlere ve ülkemize hizmet eden bir yapıya büründü. Spordan medyaya, sanattan kültüre, gönüllülük faaliyetlerinden sosyo kültürel ortamlara varıncaya kadar bir çok alanda faaliyet yürüten derneğimizin bugün geldiği nokta bizleri gururlandırmaktadır" dedi.

Başkan Arslan, 2019 yılının Ağustos ayında kurulan derneklerinin bugün neredeyse 4. yaş gününe girdiğini belirterek, "Bu alanda adı belirsiz bir yerin çatı katında kurulan derneğimiz, bir hayal ile yola çıkan gençlerin neler başarabildiğinin en iyi göstergesi olmuştur ve olacaktır. Yeter ki niyet halis olsun, akıbet mutlaka halis olacaktır. Yükseliş kitap Kahve Projemizin Hayırlara vesile olmasını temenni eder, projenin gerçekleşmesine emeği geçen başta Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü olmak üzere, Kıymetli Başkanımıza, Yönetim Kurulu üyelerine hassaten teşekkür ederim” diye konuştu.

“KARARLARINI GENÇLERİN VERDİĞİ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU OLMANIN DA HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği’nin projesi olan Yükseliş Kitap Kahve’nin açılışında konuşan Dernek Başkanı Furkan Sel, “Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği olarak, gençlerin temsil kabiliyetlerinin arttırılması, kişisel kapasitelerinin güçlendirilmesi, dijital medya, geleneksel medya alanında faaliyet yürütmenin yanı sıra gençlerimize sosyo kültürel alanlar oluşturmanın farkını ve önemini hep birlikte yaşıyoruz. Bu alanda dernek yöneticilerinin tamamının 30 yaş altı gençlerden oluşması, gençlerin kararlarını gençlerin verdiği bir sivil toplum kuruluşu olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜCRETSİZ İKRAMLARIN YANI SIRA ÇEŞİTLİ EĞİTİMLERDE GENÇLERİN HİZMETİNDE”

Yükseliş Kitap Kahve projelerinin lise ve üniversite öğrencilerinin uygun bir ortamda ders çalışabilmesi, sosyal ve kültürel kaynaşmasını sağlayacağından söz eden dernek başkanı Sel, “Projemizin hedef kitlesinin öğrenciler olması sebebiyle, cep harçlıklarını muhafaza edebilmesi için kitap kahve içerisinde çay ve kahve gibi çeşitli ikramlardan ücretsiz bir şekilde faydalanması da sağlanacaktır. Aynı zamanda kitap okuma alanları, akıl zeka oyunları atölyeleri ile gençlerimizin verimli, eğlenceli vakit geçirmesi sağlanmış olacaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Sel, "Bununla birlikte 14-25 yaş aralığındaki gençlere proje içerisinde; Seslendirme Sanatçılığı, Radyo Programcılığı, Diksiyon ve Hitabet eğitimlerinin verileceğini belirterek, "Eğitim alan gençlerimiz kitap kahve içerisinde yer alan Stüdyomuzda kurulacak olan radyo istasyonunda radyo programcığı gerçekleştireceklerdir. Yine seslendirme sanatçılığı eğitimi alan gençlerimiz; Sesli Kitap Okumaları gerçekleştirerek, dezavantajlı vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Küresel ölçekte oluşturulacak Mobil Uygulama ve Web Siteleri üzerinden hem sesli kitaplarımızı dinleyebilecek hem de Radyo Yayınlarımızı takip edebileceklerdir. Kısaca Yükseliş Kitap Kahve Projemiz gençlerimizin hem sosyal hem de dijital alanda maximum fayda ve verim sağlayacağı bir alan olmuştur Projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen Geçmiş Dönem İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyefendiye, Sivil Toplumla İlişler Genel Müdürümüz Ahmet Türköz beyefendiye, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğümüze, kıymetli dernek yönetim kurulu üyelerimize, teşekkür ediyorum” dedi.

yukselis-kitap-kahve-acilis-haberi-2-001.jpg

yukselis-kitap-kahve-acilis-haberi-1-001.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.